Βιντεοθήκη(Διάρκεια 2:17:22)
Ένα απ τα καλύτερα αφιερώματα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με εμπεριστατωμένη έρευνα, συνεντεύξεις απο τους πρωταγωνιστές (και των δυο πλευρών) και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Η εκπομπή (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα) προβλήθηκε τον Νοέμβρη του 2002.


(Διάρκεια 1:10)
Ο Ρουμπ Γκόλντμπεργκ είναι γνωστός κυρίως για τα δημοφιλή καρτούν του, στα οποία περίπλοκες συσκευές εκτελούν μία πολύ απλή εργασία. Από την άλλη, ο Ισαάκ Νεύτων είναι ο πατέρας του νόμου της βαρύτητας. Τι συμβαίνει όταν αυτές οι δύο προσωπικότητες αναμετρούνται; Δείτε το βίντεο και προσπαθήστε να μαντέψετε ποια πλευρά είναι πάνω και ποια κάτω.


(Διάρκεια 1:10)
Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε και να βρείτε σε ποιο κύπελλο είναι; Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος και θα εκπλαγείτε!


(Διάρκεια 20:51)
Ο Alexandre Petrov κατέχει ιδιαίτερη και περίοπτη θέση στο ρωσικό animation. Η τεχνική που χρησιμοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο είναι η ζωγραφική (κραγιόνια παστέλ και λάδι) πάνω σε επιφάνειες γυαλιού. Ο Πετρόφ υπήρξε μαθητής του Γιούρι Νόρσταϊν.


(Διάρκεια 5:59)
Το Pilobolus Dance Theatre είναι ένα είδος μουσικοχορευτικής παράστασης αλλιώτικο απ? όλα τα άλλα, στο οποίο καλλίγραμμα και ευέλικτα κορμιά χορευτών σύγχρονου χορού ενώνονται σχηματίζοντας έναν μαγικό πίνακα ζωγραφικής.