Βιντεοθήκη



(Διάρκεια 20:51)
Ο Alexandre Petrov κατέχει ιδιαίτερη και περίοπτη θέση στο ρωσικό animation. Η τεχνική που χρησιμοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο είναι η ζωγραφική (κραγιόνια παστέλ και λάδι) πάνω σε επιφάνειες γυαλιού. Ο Πετρόφ υπήρξε μαθητής του Γιούρι Νόρσταϊν.


(Διάρκεια 8:30)
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Ενας άντρας ψάχνει κάτι σε μια ερειπωμένη πόλη, αλλά δεν είναι μόνος. Δείτε το σε full screen διότι η δουλειά που έχουν κάνει στα γραφικά είναι εντυπωσιακή.


(Διάρκεια 10:31)
O Abel ζει (σ)τον χειμώνα και η Apolline (σ)το καλοκαίρι. Απομονωμένοι στη «φύση» τους, ποτέ δεν συνάντησε ο ένας τον άλλον και ούτε ήταν «γραφτό» να συναντηθούν. Έτσι, όταν Abel διασχίζει τα σύνορα του κόσμου του και ανακαλύπτει την Apolline τα πράγματα περιπλέκονται.

Κολλημένος (19-06-2014)

(Διάρκεια 4:38)
Το «Glued» είναι ένα animation μικρού μήκους για μια μητέρα που προσπαθεί να απαλλάξει τον μικρό της γιο από τον εθισμό του στα video games. Φτιαγμένο από τους φοιτητές Tako Alon, Guy Elnathan Daniel Lichter και Sivan Kotek.


(Διάρκεια 1:38)
To «Escalade» είναι μια animation μικρού μήκους που μιλάει για τον ανταγωνισμό και την επιβίωση του ισχυρότερου. Δημιουργήθηκε από το Birdo Studio και τους Luciana Eguti, Paulo Muppet και αυτό που αφηγούνται -σε λιγότερο από 2 λεπτά -οι δημιουργοί του είναι τι συμβαίνει στις περιπτώσεις εκείνες που τα όρια δεν είναι πλέον ορατά στον ορίζοντα.