Βιντεοθήκη



(Διάρκεια 9:52)
Στην εκπομπή της Οντίν Λιναρδάτου "Ανταποκριτές" φιλοξενήθηκε ο τέως Πρύτανης Πανεπιστημίου Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Δείτε ένα απόσπασμα της εκπομπής όπου συζητούνται θέματα της παιδείας, η διδασκαλεία των ελληνικών στο εξωτερικό, η ποιότητα στην εκπαίδευση και πως να αγαπήσουν τα παιδιά μας το σχολείο.


(Διάρκεια 11:40)
Με μια εικονογραφημένη διάλεξη και με το χιούμορ που τον διακρίνει, ο Ken Robinson Ρόμπινσον ξεδιπλώνει μπροστά μας το νήμα της σύγχρονης δημόσιας εκπαίδευσης και μας ζητά να αντιληφθούμε την ανάγκη για ριζική αλλαγή στα εκπαιδευτικά πρότυπα.


(Διάρκεια 19:08)
Στο Ρατζαστάν της Ινδίας, ένα πρωτότυπο σχολείο μαθαίνει σε αγρότισσες και αγρότες -συχνά αγράμματους- πώς να γίνουν μηχανικοί ηλιακής ενέργειας, τεχνίτες, οδοντίατροι και γιατροί, στα χωριά τους. Ονομάζεται Ξυπόλητο Κολέγιο και ιδρυτής του είναι ο Μπάνκερ Ρόι.


(Διάρκεια 14:56)
Χρίστος Τσολάκης. Ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Σχολιάζει από το Α εώς το Ω για την παιδεία και την εκπαίδευση.


(Διάρκεια 12:57)
Brockwood Park School is an international co-educational boarding school. It is deeply inspired by J. Krishnamurti's teachings, which encourage academic excellence, self-understanding, creativity and integrity in a safe, non-competitive environment.