Βιντεοθήκη



(Διάρκεια 1:51)
Η Greenpeace είναι μία διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Δείτε ένα πολύ ωραίο video που παρουσιάζει την Greenpeace και τις δράσεις της.


(Διάρκεια 2:52)
Ψαραετός. Είναι από τα σπανιότερα είδη αετών στην Ευρώπη που τρέφεται αποκλειστικά με ψάρια. Έχουν απομείνει 5.000 άτομα. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα όπου ξεχειμωνιάζουν Ψαραετοί, οι υπόλοιποι μεταναστεύουν στην Αφρική.


(Διάρκεια 7:14)
Εκπληκτική ομιλία της δωδεκάχρονης Cullis-Suzuki. Πραγματοποιήθηκε το 1992, στο Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για το Περιβάλλον, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εκεί παρουσίασε στο περιβαλλοντικά θέματα υπό τον τρόπο που τα βιώνουν οι νέοι και χειροκροτήθηκε από όρθια τα μέλη του συνεδρίου.


(Διάρκεια 14:52)
Η επέλασης της «πράσινης» ενέργειας στην Κρήτη. Η κατάληψη ζωτικού χώρου εις βάρος του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργία ? κτηνοτροφία) και οι επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα σπάνια πτηνά και ευρύτερα στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.


(Διάρκεια 14:27)
Ένα video που με πολύ μεράκι δημιούργησε ο ΕΟΣ Χανίων, στην προσπάθεια του να προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ορεινή φύση του νομού Χανίων.