Πρόγραμμα Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)

Το πρόγραμμα Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) έχει σκοπό να βελτιώσει τη γνώση των μαθητών γύρω από την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει επίσης τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνεται σε μαθητές με ποικίλο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και γεωγραφικό υπόβαθρο. Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα με 15 μαθητές/τριες και από τις τρεις τάξεις. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι οι κ. Εύη Μαυροπούλου και Λαμπρινή Γλερίδου.

Το δίκτυο των Σχολείων-Πρέσβεων

Με περίπου 1 500 σχολεία με πιστοποίηση Σχολείου-Πρέσβη, 3 700 καθηγητές-πρέσβεις και περίπου 23 000 μαθητές-πρέσβεις , το δίκτυο προσφέρει στα σχολεία μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών και για συνεργασία στην εφαρμογή του προγράμματος. Το δίκτυο των Σχολείων-Πρέσβεων αποτελεί τμήμα της ευρύτερης κοινότητας η οποία συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδίως μέσα από την πλατφόρμα mazi.eu. Το δίκτυο επιτρέπει στα σχολεία να αναμιχθούν σε πλειάδα δραστηριοτήτων που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Γραφεία Συνδέσμου του και τα άλλα θεσμικά όργανα, αλλά και να διασυνδεθούν με πληθώρα ευρωπαϊκών, εθνικών και τοπικών φορέων και οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών.


Εορτασμός Ημέρας Ευρώπης

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Μαΐου ως Ημέρας της Ευρώπης, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.


Ημέρα της Ευρώπης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Μαΐου ως Ημέρας της Ευρώπης, η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EPAS» διοργάνωσε ημερίδα.


Καθαρίζουμε το Μονοπάτι της Ζωής

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" θα γίνει καθαρισμός στην περιοχή Μονοπάτι της Ζωής το Σάββατο 9 Απριλίου από τα μέλη της ομάδας του σχολείου.


Φωτογραφίζουμε την πόλη μας

Την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης "Οικία Μάνου Χατζιδάκι" Θα γίνει η εκδήλωση βράβευσης του διαγωνισμού φωτογραφίας: «Φωτογραφίζουμε την πόλη μας, φωτογραφίζουμε τη ζωή μας».


Συμμετοχή στη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) οι συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου μας, ως Junior Ambassadors κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης.


Διαγωνισμός φωτογραφίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας.
«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)