Βιντεοθήκη



(Διάρκεια 1:10)
Ο Ρουμπ Γκόλντμπεργκ είναι γνωστός κυρίως για τα δημοφιλή καρτούν του, στα οποία περίπλοκες συσκευές εκτελούν μία πολύ απλή εργασία. Από την άλλη, ο Ισαάκ Νεύτων είναι ο πατέρας του νόμου της βαρύτητας. Τι συμβαίνει όταν αυτές οι δύο προσωπικότητες αναμετρούνται; Δείτε το βίντεο και προσπαθήστε να μαντέψετε ποια πλευρά είναι πάνω και ποια κάτω.


(Διάρκεια 27:43)
Δείτε το 5ο επεισόδιο της σειράς «Το σύμπαν που αγάπησα» που προβλήθηκε από την ΕΤ3. Η θεματογραφία της σειράς βασίζεται στα βιβλία «Το σύμπαν που αγάπησα» και «Κοσμολογία της Νόησης» των Μ. Δανέζη και Στ. Θεοδοσίου, καθηγητών Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


(Διάρκεια 1:25)
Στο video που ακολουθεί περιγράφεται με παραστατικό τρόπο, μέσα σε ένα περίπου λεπτό, μια από τις θεμελιώδεις δυνάμεις του σύμπαντος. Η δύναμη της Βαρύτητας.


(Διάρκεια 2:02)
Αν είχατε ποτέ την απορία αν είναι καλύτερο να τρέχετε ή να περπατάτε στη βροχή για να βραχείτε όσο το δυνατόν λιγότερο το παρακάτω βίντεο θα σας λύσει αυτή την απορία με επιστημονικά επιχειρήματα! Σε κάθε περίπτωση η ομπρέλα είναι η καλύτερη λύση!


(Διάρκεια 26:36)
Δείτε το 3ο επεισόδιο της σειράς «Το σύμπαν που αγάπησα» που προβλήθηκε από την ΕΤ3. Η θεματογραφία της σειράς βασίζεται στα βιβλία «Το σύμπαν που αγάπησα» και «Κοσμολογία της Νόησης» των Μ. Δανέζη και Στ. Θεοδοσίου, καθηγητών Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.