Διδακτική επίσκεψη στην Παιδόπολη Καβάλας



Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και της Ερευνητικής εργασίας «Οι αξίες και τα οφέλη του Εθελοντισμού», τα τμήματα Α5 και Α6 αντίστοιχα, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη).

Εκεί οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και να δουν από κοντά τους χώρους όπου φιλοξενούνται τα παιδιά. Παράλληλα, η πρόεδρος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου μας ενημέρωσε για το ιστορικό, τον αριθμό των παιδιών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προοπτικές του Κέντρου, αλλά και την αγάπη του κόσμου που έχει αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί συνεχώς αυξάνει.

Ήταν μια επίσκεψη διαφορετική, ένα πραγματικό μάθημα ζωής. Γνωρίσαμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, προβληματιστήκαμε, δώσαμε υπόσχεση για το μέλλον?..

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, τα παιδιά του σχολείου μας παρέδωσαν στην πρόεδρο του Κέντρου το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ που συγκέντρωσαν από τους συμμαθητές τους. Μάλιστα, για τον ίδιο σκοπό οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α6, στα πλαίσια της ερευνητικής τους εργασίας, διέθεσαν τα έσοδα από τις πασχαλινές λαμπάδες που οι ίδιοι με αγάπη δημιούργησαν.

Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Καβάλας κ. Μαρίνα Φιλιππίδου για την ενημέρωση και τη φιλοξενία, τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Αθανάσιο Μπαλαφούτη που μας συνόδευσε, καθώς επίσης και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, για την υποδειγματική τους συμπεριφορά.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Κωνσταντίνα Λαγού, θεολόγος
Ιωακείμ Παπαδόπουλος, θεολόγος

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διδακτική επίσκεψη: