Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Τυφλών και Αμβλυώπων

Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα την διαφορετικότητα, δεχτήκαμε την επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Τυφλών και Αμβλυώπων.


Η δύναμη της θέλησης

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα τη διαφορετικότητα, η έκθεση ζωγραφικής «Η δύναμη της θέλησης» του ζωγράφου κ. Ηλιάδη.


Παιδαγωγική Συνάντηση με αφορμή το Project

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε Παιδαγωγική Συνάντηση με εισηγήτρια την ψυχολόγο κ. Σοφία Κατερινάκη και θέμα: «Διαχείριση προβλημάτων τάξης και ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών».


Κολυμπώ με ασφάλεια

Στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας «Κολυμπώ με ασφάλεια» με επιβλέπουσα καθηγήτρια φυσικής αγωγής την κ. Ολυμπία Λαμπάκη, ξεκίνησε η καινοτόμος δράση του τμήματος Β3 στο κολυμβητήριο της Ξάνθης.


Τερματισμός των «Ερευνητικών Διαδρομών»

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στο κατάμεστο από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, τερματίστηκαν οι «Ερευνητικές Διαδρομές» του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης.


Σαν Σοκολάτα

Με αφορμή την Ερευνητική εργασία με θέμα «Η Ιστορία της σοκολάτας», η μαθήτριά μας Μαριέττα Σοϊλεμέ εμπνεύστηκε τους στίχους και την μουσική του υπέροχου τραγουδιού: «Σαν σοκολάτα».


Διδακτική επίσκεψη στην Παιδόπολη Καβάλας

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και της Ερευνητικής εργασίας, τα τμήματα Α5 και Α6 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας.


Πρόσκληση παρουσίασης Ερευνητικών Εργασιών

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Ερευνητικών Εργασιών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής (ΠΡΟΚΑΤ) Ξάνθης, στις 7.00μμ.


Γίναμε κουρσάροι, ναυαγοί και ερευνητές.

Οι μαθητές του τμήματος Β1 με αφορμή το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα: «Τέχνη από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά στο απέραντο της θάλασσας» άφησαν την σχολική αίθουσα για μία μεγάλη βόλτα στις ακτές μας.


Project σοκολάτας, «το κάτι άλλο»

Ένα project με θέμα «κάτι άλλο» και συγκεκριμένα τη σοκολάτα επέλεξαν να εκπονήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β5. Κίνητρο των μαθητών ήταν η αγάπη για το πιο δημοφιλές γλυκό, την σοκολάτα!






«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)