Παρέα με τον Θεοτόκη στις Γιορτές

Στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας και σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, προτάθηκε σε μαθητές της Α΄ Λυκείου να διαβάσουν την περίοδο των διακοπών το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη: Η Τιμή και το Χρήμα.


Διακρίσεις και στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Νέες διακρίσεις για τους μαθητές του σχολείου μας στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που τελεί υπό την αιγίδα του Μορφωτκού Ομίλου Πετρούπλης για την UNESCO


Κική Δημουλά, Σημείο Αναγνωρίσεως

Με ιδιαίτερη χαρά, λάβαμε πρόσκληση από τη σύμβουλο των φιλολόγων κ. Άννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε εκδήλωση με θέμα «Από ένα γλυπτό σ? ένα ποίημα: Κική Δημουλά, Σημείο Αναγνωρίσεως».


Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης

Την Τρίτη 19 Μαρτίου στο σχολείο μας, ο ποιητής Θανάσης Μουσόπουλος μιλά για την τέχνη της ποίησης & ο μουσικός Άγγελος Μουρβάτης μελοποιεί και τραγουδά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη και του Γιώργη Παυλόπουλου.


Όνειρο στο κύμα

Μια ωραία εργασία για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το διήγημά του «Όνειρο στο κύμα» παρουσίασε στους συμμαθητές του ο μαθητής της Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου Δημήτρης Μποκουράκης.


Εργασίες μαθητών στη Λογοτεχνία Α΄ Λυκείου

Mπορείτε να δείτε επιλεγμένες εργασίες μαθητών των τμημάτων Α1 και Α2, στην ενότητα «Παραδοσιακή και Μοντέρνα Ποίηση» και στην ενότητα «Τα Φύλα στη Λογοτεχνία».


Μόνο γιατί μ? αγάπησες

Το ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη «Μόνο γιατί μ? αγάπησες» επέλεξε η Αθηνά Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης - Θεωρητικής Κατεύθυνσης, να μελετήσει κατά τη διάρκεια του β? τετραμήνου.


Υπό τους ήχους της ποίησης

Μια πολύ ωραία εργασία πάνω στην ποίηση του Καβάφη επιμελήθηκε και παρουσίασε στους συμμαθητές της κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Ζωή Μελίδου.


Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Mία από τις εργασίες που ξεχώρισαν στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Λυκείου, ήταν της μαθήτριας Δήμητρας Αποστόλου: «Ποια είναι η θέση της γυναίκας στις δυτικές κοινωνίες και ποια στις κοινωνίες της Ανατολής;»




«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)