Η θεατρική μας ομάδα ? έκλεψε την παράσταση!



Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μπορεί το θεατρικό έργο του «Η μικρή μας πόλη» να είναι πράγματι από μόνο του υπέροχο. Όμως είμαστε σίγουροι ότι ο συγγραφέας του Thornton Wilder, αν μπορούσε να βρισκόταν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Ξάνθης, θα χαίρονταν διπλά. Πρώτα για την ωριμότητα με την οποία απόδωσαν υποκριτικά οι μαθητές μας το απαιτητικό του έργο. Και έπειτα, και κυρίως, για το ότι τα παιδιά όχι μόνο κατανόησαν, αλλά κατάφεραν να μεταβιβάσουν στο κοινό των παραστάσεων «δύσκολες» έννοιες -όπως το (αληθινό) νόημα της (αληθινής) ζωής- που βασανίζουν τους ενήλικες και εκ των πραγμάτων και τους ήρωες της συγκεκριμένης παράστασης. Σαν «φάροι, λοιπόν, οι μαθητές-ηθοποιοί έστειλαν με μοναδικό και τρυφερό τρόπο τα διαχρονικά μηνύματα του έργου -και μάλιστα με δύο παραστάσεις μέσα σε μία μέρα, το πρωί στους συμμαθητές τους και το βράδυ στο κοινό της πόλης μας.

Μπράβο στη θεατρική ομάδα του σχολείου μας? Παιδιά, ήσασταν υπέροχοι! Ένα θερμό «ευχαριστούμε» στον άοκνο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που πάντα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του Λυκείου μας, και που στη συγκεκριμένη περίπτωσης αναζητώντας πολύτιμες χορηγίες βοήθησε στην υλοποίηση της παράστασης. Συγχαρητήρια φυσικά και στην καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Εύη Μαυροπούλου που επέλεξε το συγκεκριμένο έργο και σκηνοθέτησε την παράσταση.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την παράσταση:

? Και μια έκπληξη!

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης και μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Κέλλη Ανταμπούφη-Δούμου, έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης. Μιλά για την παράσταση, αποκαλύπτει κάποια από τα μελλοντικά της σχέδια και δίνει «τροφή για σκέψη» στη δημοσιογράφο, αλλά και στους ακροατές της εκπομπής.

Ακούστε και απολαύστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη της Κέλλης εδώ.

Βάγια Παπαδοπούλου, φιλόλογος