Project σοκολάτας, «το κάτι άλλο»



Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ένα project με θέμα «κάτι άλλο» και συγκεκριμένα τη σοκολάτα επέλεξαν να εκπονήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β5 του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης. Κίνητρο των μαθητών ήταν η αγάπη για το πιο δημοφιλές γλυκό, την σοκολάτα!

Μια διδακτική επίσκεψη? όλο γλύκα!

Για την έρευνά μας κρίθηκε απαραίτητη η παρακολούθηση της επεξεργασίας της σοκολάτας σε ένα από τα καταπληκτικά ζαχαροπλαστεία που διαθέτει η πόλη μας. Έτσι, στις 13 Μαρτίου 2013 με έντονη την επιθυμία της σοκολάτας φτάσαμε στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου «Το κάτι άλλο». Μας περίμενε στην υποδοχή εκ μέρους των ιδιοκτητών ο κ. Στέλιος Αρσενίου και στην συνέχεια μαζί με τον συνέταιρό του κ. Γιώργο Τολμίδη ξεκίνησαν το «μάθημα σοκολάτας»! Ο εύγλωττος και «από ψυχής» τρόπος παρουσίασης των πληροφοριών για την σοκολάτα από τους δύο «σοκολατοζαχαροπλάστες», μας γοήτευσε. Και όταν ήρθε η σειρά της επίδειξης της επεξεργασίας της σοκολάτας κατά την παρασκευή ενός τοπικού σοκολατένιου γλυκού, της καριόκας, η επιθυμία της δοκιμής δεν ελεγχόταν!

Ξάνθη, η ιερή πόλη των γλυκών!

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι έδωσαν στους μαθητές μας τις πιο γλυκές εικόνες και πληροφορίες. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο χαρακτηρισμός της πόλης της Ξάνθης από τον κ. Αρσενίου ως «ιερής πόλης των γλυκών» και τούτο οφείλεται, κατά τα λεγόμενά του, στην πολύ καλή ποιότητα των πρώτων υλών εκ μέρους όλων των συναδέλφων του ζαχαροπλαστών.

Επίσης εντυπωσιακή ήταν η αναφορά στην προσφορά των προσφύγων του 1922 και της «εγγύς» παγκόσμιας έδρας του γλυκού και τώρα και πάντοτε, της Κωνσταντινούπολης.

Το τέλος αυτής της επίσκεψης ήταν το «κάτι άλλο». Όλοι μας, μαθητές και καθηγητές συνοδοί φύγαμε με ένα γενναιόδωρο πακέτο, γεμάτο σοκολατένιες λιχουδιές, καριόκες και πουράκια.

Ευχές και ευχαριστίες

Ευχόμαστε στο ζαχαροπλαστείο κάτι άλλο μεγάλη επιτυχία στα καινούρια γλυκίσματα-εκπλήξεις που ετοιμάζουν για τους πελάτες τους!

Ευχαριστούμε πολύ τους κ. Στέλιο Αρσενίου και Γιώργο Τολμίδη για την καταπληκτική φιλοξενία τους και το πάθος που μας μετέδωσαν και πρέπει να διακατέχει κάθε επαγγελματία

Σε αυτή μας την επίσκεψη είχαμε συνοδό καθηγήτρια την μαθηματικό του σχολείου μας κ. Γεσθημανή Στεφανίδου και την ευχαριστούμε θερμά.

Η επιβλέπουσα καθηγήτρια του τμήματος Β1
Σπύρου Παρασκευή

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας: