Πραγματοποιήθηκαν οι «Ερευνητικές διαδρομές»



Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στις 18 Δεκεμβρίου 2012 μαθητές, καθηγητές, γονείς και πολλοί φίλοι παρευρέθησαν στο κτίριο της Καπναποθήκης Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης στην Ξάνθη για να την προγραμματισμένη εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης με θέμα της «Ερευνητικές Διαδρομές».

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν τα τμήματα Α1, Α2, Β1 με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Παρασκευή Σπύρου και Α4, Β4 με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Κατερίνα Χατζηγιαννάκου και παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέματα «Τέχνη από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά» και «Ο χορός θεραπεύει».

Οι εργασίες

Ήταν μία εκπληκτική εκδήλωση και αυτό έγινε φανερό από τα χαρούμενα και λαμπερά πρόσωπα των μαθητών που συμμετείχαν, αλλά και όσων μαθητών παρευρέθησαν και παρακολούθησαν. Με θάρρος, τόλμη και σοβαρότητα παρουσιάστηκαν εργασίες για τις οποίες είχε αφιερωθεί χρόνος πολύς και κόπος αλλά και περίσσεια ενδιαφέροντος.

Το bazaar

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1, Α2 και Β1 είχαν στήσει παράλληλα την έκθεση των τεχνημάτων τους από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά τα οποία στην συνέχεια πουλήθηκαν σε ένα εορταστικό bazaar (ξεπουλήθηκαν όλα!).

O χορός

Οι μαθητές των τμημάτων όμως Α4 και Β4 γέμισαν την αίθουσα από ενθουσιασμό και έκαναν την διαφορά όταν χόρεψαν χορούς που με πολύ μεράκι έμαθαν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα εδέσματα

Ένα διαφορετικό τόνο στην όλη ατμόσφαιρα έδωσε ο μπουφές με νοστιμότατα εδέσματα που ετοίμασαν κάποιοι μαθητές και οι γονείς τους, με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Το κοινό

Αρκετοί καθηγητές του σχολείου μας ήταν παρόντες και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, αφού εμψύχωναν και επικροτούσαν τους μαθητές. Στο τέλος κάθε παρουσίασης το χειροκρότημα ήταν πολύ ζεστό και ζωηρό και έδινε χαρά και περηφάνια στους «τολμηρούς» παρουσιαστές. Γιατί χρειάζεται πράγματι τόλμη για να παρουσιάσει κανείς δημόσια την εργασία του!

Αποτίμηση και νέοι στόχοι

Μία μικρή επιβράδυνση στην ροή της παρουσίασης και η υπερβολική ζωντάνια κάποιων μαθητών ήταν ίσως τα μοναδικά προβλήματα τα οποία θα ληφθούν υπόψη σε μία παρόμοια μελλοντική εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης δεν ακούγαμε παρά μόνο θετικές κριτικές και αυτό μας έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την ολοκλήρωση των εργασιών μας κατά το Β΄ τετράμηνο του 2012-2013.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1:
Γαβριήλ Αθανασίου, Έλλη Αλεξιάδου, Χρήστος Αντωνιάδης, Σταύρος Γάρντιαν, Χριστίνα Γεωργαντζή, Γιώργος Γιαβρίδης, Θανάσης Βελλής.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή:

Δείτε τις εργασίες των μαθητών που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση:


Διαβάσετε επίσης τον χαιρετισμό που απηύθυνε η συντονίστρια καθηγήτρια των Ερευνητικών Εργασιών κ. Βάϊα Παπαδοπούλου.