Χορευτές, τρέμετε!



Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «Όταν ο χορός θεραπεύει», οι μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων Α4 και Β4 του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, συνεχίζουν και κατά το δεύτερο τετράμηνο τους σχολικού έτους 2012-2013 τις δράσεις τους πάνω στο χορό.

Πλιέ και πιρουέτες

Στις 22 και 25 Ιανουαρίου 2013, με καθένα από τα παραπάνω τμήματα επισκεφτήκαμε τη Σχολή Χορού της κ. Λάμπρου, όπου μας δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τον κλασικό χορό. Αρκετοί ήταν οι μαθητές που πειραματίστηκαν και ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με βασικά βήματα και θέσεις του συγκεκριμένου αυτού είδους.

Salsa & Latin

Ανάλογη χορευτική εμπειρία είχανε την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές μας στις 12 και 15 Φεβρουαρίου 2013, όταν επισκεφτήκαμε τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Εκεί, οι μαθητές του Α4 και Β4 διδάχτηκαν salsa και latin χορούς.

Αισθάνθηκα περήφανη και ενθουσιασμένη από τη μεγάλη προθυμία των παιδιών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των χορευτών και να σηκωθούν άμεσα και αυθόρμητα για να μάθουν καινούργιους χορούς με απαιτητικές φιγούρες.

Ελάχιστοι ήταν οι διστακτικοί και λιγότερο ενεργοί μαθητές. Είμαι όμως σίγουρη ότι στην επόμενη εξόρμησή μας, θα είναι οι πρώτοι που θα συμμετέχουν!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λάμπρου, υπεύθυνη της Σχολής Κλασικού Χορού, και τους κκ Τίμο Τσέρτη, Μάρθα Μητσοπούλου, Γιώργο Ρούφο, Χριστίνα Νάστου και Βασίλη Ιωαννίδη των Εργαστηρίων salsa και latin της ΦΕΞ. Η ευγένεια και προθυμία όλων τους ήταν συγκινητική και πολύτιμη.

Συνοδοί καθηγητές στις παραπάνω δράσεις ήταν ο μαθηματικός του Λυκείου μας κ. Γιώργος Βασιλειάδης, η θεολόγος κ. Κωνσταντίνα Λαγού και η φιλόλογος κ. Μάρθα Λαζαρίδου. Τους ευχαριστώ πολύ και τους τρεις για τη συναδελφικότητα και υποστήριξή τους.

Και φυσικά, συγχαρητήρια στα παιδιά!

Κατερίνα Χατζηγιαννάκου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Επιβλέπουσα της Ερευνητικής εργασίας «Όταν ο χορός θεραπεύει»

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή: