Η ταινία της Μαρίας



Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η Μαρία Στεργίου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, συμμετείχε στην Ερευνητική Εργασία του 1ου τετραμήνου «Η ζωή στη Δικτυούπολη» με θέμα τα ανθρώπινα και -κυρίως- τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα και την επίδρασή τους στην ζωή μας, στη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και στις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις.

Ενταγμένη στο παραπάνω θεματικό πλαίσιο ήταν και η εργασία που η ομάδα της Μαρίας είχε αναλάβει, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ερευνητικής Εργασίας: η δημιουργία μιας ολιγόλεπτης ταινίας με την τεχνική του stop motion animation και τον τίτλο «Κοινωνικά Δίκτυα».

Με τη συγκεκριμένη ταινία, η Μαρία, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, με θέμα «Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία», και συντονιστή φορέα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 177 ταινίες, εκ των οποίων 72 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 103 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, 1 Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εξωτερικού και 1 Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες.

Μπορεί η ταινία να μην κατάφερε να αποσπάσει κάποιο βραβείο, η συμμετοχή όμως σε έναν διαγωνισμό αποτελεί εξ ορισμού μία διαδικασία που εξελίσσει την προσωπικότητα ενός ατόμου: το ευ αγωνίζεσθαι βάζει ένα άτομο στη διαδικασία του να προσπαθεί, μέσα από μια διαδικασία ηθικής ωρίμανσης, να ξεπεράσει τον μεγαλύτερό του αντίπαλο: τον ίδιο του τον εαυτό.

Δείτε την ταινία με την οποία εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας:

(Εικόνα: Rene Magritte, The victory - 1939)