Μια υπέροχη γιορτή



Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης τίμησε φέτος την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με μία ιδιαίτερη παράσταση μουσικής και λόγου που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης», την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012.

Υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Ροδούλα Φραγγίδου, μαθηματικός και κ. Αλέξανδρος Δημαράς, φιλόλογος, οι οποίοι με την εμπειρία και το μεράκι τους παρουσίασαν μια υψηλού επιπέδου καλοσχεδιασμένη παράσταση που ενθουσίασε το κοινό των μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας.

Μουσική, τραγούδι και φόρος τιμής

? Και η σκηνή του Δημοτικού Αμφιθεάτρου γέμισε από νιάτα και μουσική ενέργεια! Δεκατρείς ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ξάνθης αποτέλεσαν το μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των δύο υπεύθυνων καθηγητών, ειδικά για τη συγκεκριμένη γιορτή. Κιθάρα, μπάσο, οκαρίνα, ντραμς συνόδευαν τις εφηβικές φωνές των μαθητών, που με ευαισθησία ερμήνευσαν επιλεγμένα τραγούδια, προς ενθύμηση των δραματικών γεγονότων του ?73-74. Ενδιαμέσως των όμορφων και συγκινητικών μουσικών δημιουργιών των Λοΐζου, Σαββόπουλου, Τσακνή, Black Sabbath, Guns 'n' Roses, Pink Floyd, John Lennon που ερμηνεύονταν στη σκηνή από την ομάδα των μαθητών, παρεμβάλονταν αφηγήσεις με το χρονικό των γεγονότων του Πολυτεχνείου, πλαισιωμένες με ακουστικό υλικό, εικόνες της εποχής και όμορφα σκηνοθετημένα δρώμενα με τους μαθητές.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απόδοση φόρου τιμής με την προσφορά, από τους μαθητές, ενός γαρύφαλλου προς τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, την ίδια στιγμή που στην οθόνη της σκηνής προβάλονταν οι φωτογραφίες των ηρώων και οι μαθητές εκφωνούσαν τα ονόματα των νεκρών.

Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην υπέροχη αυτή γιορτή, καθώς και στους συναδέλφους καθηγητές Ροδούλα Φραγγίδου και Αλέξανδρο Δημαρά για την άρτια διοργάνωση.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους για τη συγκινητικές εμπειρίες που μας προσφέρατε!

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τη γιορτή μας: