Διαγωνισμός φωτογραφίας



Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “Φωτογραφίζουμε την πόλη μας, φωτογραφίζουμε τη ζωή μας”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου - Λυκείου της Ξάνθης. Αποτελεί ένα νεανικό καλλιτεχνικό βήμα και μια συνάντηση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και τέχνης. Αποσκοπεί στην προσπάθεια, την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την ευαισθητοποίηση για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας. Οι μαθητές και μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να ευαισθητοποιηθούν στα περιβαλλοντικά ζητήματα της πόλης μας, να αποκτήσουν δεξιότητες και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή.

Οι διαγωνιζόμενοι, διαγωνιζόμενες καλούνται να υποβάλουν δύο φωτογραφίες. Η πρώτη θα απεικονίζει μέρη - σημεία της πόλης που χρήζουν βελτίωσης, για να λειτουργήσουν ως βιώσιμα στοιχεία αστικής ανάπτυξης, ενώ η δεύτερη θα αναδεικνύει περιοχές που ανταποκρίνονται στο πρότυπο μιας “πράσινης” πόλης.

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021.

Για την επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί έκθεση αυτών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησής τους από ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα θα δημοσιευτούν σε συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικού δικτύου, για προβολή και ανάδειξη. Στις αρχές του 2022 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία θα βραβευτούν οι φωτογραφίες με τις περισσότερες προτιμήσεις και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες.

Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό:

- Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίου - Λυκείου.

- Διάρκεια διαγωνισμού: από 23/11/21 έως 20/12/21

- Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι έγχρωμες αλλά όχι έντονα επεξεργασμένες.

- Οι φωτογραφίες θα σταλούν σε ψηφιακή μορφή (JPG) στην διεύθυνση: mail@1lyk-xanth.xan.sch.gr έως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου με τη σήμανση “Για τον διαγωνισμό φωτογραφίας”.

- Οι συμμετέχοντες - συμμετέχουσες θα συνοδεύουν τις φωτογραφίες τους με τη φόρμα συμμετοχής που επισυνάπτεται στην παρούσα προκήρυξη.

- Κάθε συμμετέχων, συμμετέχουσα μπορεί να υποβάλει μόνο ένα ζευγάρι φωτογραφιών.

- Όσοι και όσες πάρουν μέρος στον διαγωνισμό παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τους ότι οι λήψεις των φωτογραφιών θα πρέπει να είναι στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση, ώστε να διαθέτουν την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια.

- Οι συμμετέχοντες - συμμετέχουσες θα διατηρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους, αλλά θα παραχωρήσουν στους διοργανωτές τα δικαιώματα για τη δημοσίευση σε περιοδικά ή ιστοσελίδες στο πλαίσιο της προβολής του διαγωνισμού, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση.