Τα Μαθηματικά στον ΚινηματογράφοΔευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων «Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» και «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;» μαθήτριες των τμημάτων Α4 και Β4 του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στοιχεία από τη ζωή και το έργο του Ινδού μαθηματικού Σ. Ραμανουτζάν καθώς και μία κριτική της ταινίας «Ο Άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο», ταινία που καταγράφει την ιστορία του ιδιοφυούς αυτού μαθηματικού. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας αυτής στον κινηματογράφο ODEON.

Η εκδήλωση διεξήχθη την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας, που διοργανώνει το κέντρο πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Συγχαίρουμε τις μαθήτριες για την εργασία τους και ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή, τον σύλλογο καθηγητών και τους μαθητές του 2ου Γυμνάσιο Ξάνθης για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στην εκδήλωση αυτή.

Διαβάστε εδώ την παρουσίαση των μαθητών:Δείτε παρακάτω και μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων: