Ξανά στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής οι μαθητές μας



Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Με τα «χρυσά» εισιτήρια για την πρωτεύουσα της Ινδίας το Νέο Δελχί επέστρεψαν από την Αθήνα οι 2 ομάδες ποδοσφαίρου του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης «RoboSpecialists» και «RoboMasters», που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που διεξήχθη στην Σχολή Μωραϊτη, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση τους για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί απο 25 έως και 27 Νοεμβρίου του 2016.

Οι δύο κορυφαίοι στην κατηγορία ποδοσφαίρου στο 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ξάνθη ήταν αυτοί που μοιράστηκαν και την κορυφή στο Πανελλήνιο εξασφαλίζοντας και οι δύο παρουσία στην Ολυμπιάδα. Αυτή την φορά αντιστράφηκαν οι θέσεις με τους «RoboMasters» να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση και τους «RoboSpecialists» την δεύτερη θέση.

Την ομάδα των «RoboMasters» αποτελούν οι μαθητές μας Ελευθέριος Γιαγκίδης, Ιωσήφ Μποκουράκης και Παναγιώτης Βαρδάρης, ενώ οι «RoboSpecialists» αποτελούνται απο τους Αλέξανδρο Πανταζίδη, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου. Και οι δύο ομάδες έχουν ως προπονητή τον καθηγητή πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ Αθανάσιο Μπαλαφούτη.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη νέα τους μεγάλη επιτυχία. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία στη νέα μεγάλη πρόκληση και περιπέτεια της συμμετοχής τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί.

Το σχολείο μας θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια την Aegean Airlines για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης προς την Αθήνα των μαθητών μας και των συνοδών καθηγητών τους.