Δράσεις απο το τμήμα Α4, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας



Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. Τα αίτια της νόσου σχετίζονται κυρίως με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή/και έλλειψη άσκησης, παράγοντες που συντελούν στην ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας κυρίως στις Δυτικού τύπου κοινωνίες, ήδη από την παιδική ηλικία.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, οι μαθητές του Α4 του σχολείου μας, σε μια από τις προγραμματισμένες δράσεις στα πλαίσια του μαθήματος Πολιτική Παιδεία και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας του σχολείου μας, Γλυκερίας Νότα, δημιούργησαν ένα υγιεινό πρωινό για τους μαθητές του σχολείου με φρεσκοστυμμένους χυμούς και υγιεινά κέικ, πίτες και διάφορα άλλα σπιτικά παρασκευάσματαπου έκαναν οι ίδιοι στο σπίτι τους και παρουσίασαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, και ειδικότερα στην αναγκαιότητα του πρωινού, του πιο σημαντικού γεύματος της ημέρας.

Τέλος οι μαθητές διένειμαν σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο απάντησαν οι μαθητές του σχολείου.

Γλυκερία Νότα,
Καθηγήτρια Νομικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Παρακάτω βλέπετε σχετικές φωτογραφίες!

...