Βράβευση μαθητών στο διαγωνισμό του Blog



Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας, βράβευσε τους μαθητές μας, που αναδείχτηκαν νικητές στο διαγωνισμό δημιουργικής & καλλιτεχνικής έκφρασης. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, να εκφραστούν δημιουργικά και να βάλουν τη δική τους ανάρτηση στο blog του σχολείου blogs.sch.gr/1lykxant

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βράβευση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, τείνει να γίνει θεσμός για το σχολείο μας!

Πού; Ποιος;

Η εκδήλωση έλαβε χώρα, στο προαύλιο του σχολείου, κατά την πρωινή συγκέντρωση. Από το πρωί είχαν μαζευτεί οι μαθητές μας, ανυπόμονοι για τις βραβεύσεις. Μέσα από πληθώρα υπέροχων δημοσιεύσεων στο blog, βραβεύτηκαν οι εξής μαθητές μας:

1ο Βραβείο: Μαρκέλλα Κοντογιαννίδου, τμήμα Α1
για την ανάρτηση «Τι είναι η ζωγραφική για μένα» με τις περισσότερες επισκέψεις (720) και τα περισσότερα σχόλια (70) με δωροεπιταγή 50 ευρώ.

2ο Βραβείο: Σταυρούλα Μούρκα, τμήμα Α4
για την ανάρτηση «Είμαστε όλοι εμείς? » στην κατηγορία μυθιστόρημα με κοινωνικό σχολιασμό με δωροεπιταγή 30 ευρώ.

3ο Βραβείο: Ελισάβετ Παρασκευοπούλου (Kita), τμήμα Α5
για την ανάρτηση «Forlorn love» στην κατηγορία ξενόγλωσση Ποίηση με δωροεπιταγή 20 ευρώ.

4ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Φυντάνης, τμήμα Α6
για την ανάρτηση «Sketchbook» στην κατηγορία καλλιτεχνική έμπνευση-δημιουργία με δωροεπιταγή 20 ευρώ.

5ο Βραβείο: Aσπασία Φίτσιου, τμήμα Α6
για την ανάρτηση «Ένα λουλούδι για σένα?» στην κατηγορία Μυθιστόρημα, για την πρωτότυπη παρουσίαση και την ευρηματική πλοκή αφήγησης με δωροεπιταγή 20 ευρώ

Αρωγοί - συμπαραστάτες

Ο σύλλογος διδασκόντων, θα ήθελε να ευχαριστήσει και να εξαίρει, όλους τους μαθητές/τριες που εμπλούτισαν με τις δημιουργίες τους το blog του σχολείου και έβαλαν τη ψυχή τους σ' αυτό.

Να ευχαριστήσει το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, για την ηθική στήριξη, για τα χρηματικά έπαθλα που προσέφεραν στους βραβευθέντες μαθητές και στάθηκαν διπλά μας, ακόμη μια φορά.

Να ευχαριστήσει τις φιλολόγους του σχολείου μας, κ. Κλεάνθη Γεωργιάδου, κ. Μαρία Ηλιάδου, κ. Βάγια Παπαδοπούλου για την υποστήριξη, καθοδήγηση και έμπνευση που παρείχαν στους μαθητές.

Η ύπαρξη του σχολικού blog, ως χώρου ελεύθερης έκφρασης, αποδεικνύει ότι υπάρχει πολύ όρεξη και μεράκι από τους εφήβους, για να μοιραστούν τις ανησυχίες τους, να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους πλευρά, να ανοίξουν τη ψυχή τους.

Χρειάζεται η έμπρακτη υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να μη φθίνει μια τέτοια μοναδική πρωτοβουλία, για να εξακολουθήσει το σχολείο μας, να είναι φωτοδότης πνεύματος και πολιτισμού.

Το σχολείο πρέπει να καλλιεργεί, να παροτρύνει και να ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράζονται καλλιτεχνικά και δημιουργικά. Μέσα από τέτοια μέσα, καλλιεργείται ο γραπτός λόγος, γίνεται παραγωγή πρωτότυπων δημιουργιών και "γεννιούνται" πολίτες με ανώτερο πνευματικό & καλλιτεχνικό επίπεδο, σε πείσμα των καιρών για "φθήνια" και πνευματική πενία.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση: