8o Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής



Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, διεξάγεται το Πανελλήνιο συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής. Ξεκίνησε πριν 8 χρόνια στα Χανιά και πλέον έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρονιά διεξάγεται σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας Φέτος διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, από 28 Μαρτίου 2014 ως 30 Μαρτίου 2014.

Επιμέλεια εκδήλωσης

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από το πρωί της Παρασκευής 28 Μαρτίου και εμφανίστηκαν δειλά-δειλά οι πρώτοι σύνεδροι. Ήρθαν σύνεδροι απ' όλη την Ελλάδα. Μοιράστηκε σε όλους τους παριστάμενους, φάκελοι με υλικό από τις εισηγήσεις και τα πρακτικά του συνεδρίου. Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ήταν άψογα καταρτισμένα και πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Ομιλίες

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε τρεις χώρους. Σ' ένα μεγάλο αμφιθέατρο και σε δύο αίθουσες. Οι σύνεδροι, ανάλογα με την ομιλία του ενδιαφέροντος τους, εναλλάσσονταν από χώρο σε χώρο.

Ξεκινήσαμε με τους χαιρετισμούς τοπικών αρχών και φορέων. Πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, έγιναν από τον Πρόεδρο του τμήματος Η/Μ και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Π. Μποζάνη που μας ανέλυσε διεξοδικά τους στόχους, σκοπούς, βλέψεις, προβλήματα του τμήματος. Επίσης ο κ. Γ. Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, έκανε μια αναδρομή των 25 χρόνων, στο μάθημα της Πληροφορικής στη δημόσια εκπαίδευση.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops), που δήλωνε συμμετοχή όποιος ήθελε και γινόταν επίδειξη από εξειδικευμένο προσωπικό, πάνω σε διάφορα λογισμικά (software).

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά, την οργανωτική επιτροπή, τους εισηγητές και τον καθένα ξεχωριστά, που δούλεψε για την επιτυχία του φετινού συνεδρίου. Είναι μια εμπειρία, που αποκομίζεις πολλαπλές οφειλές, ακούγοντας νέες ιδέες, προτάσεις, απόψεις καθηγητών πληροφορικής. Γνωρίζεις σημαντικούς ανθρώπους και αναπτύσσεται ένα δίκτυο συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων.

To CD με τις εισηγήσεις και εργασίες του συνεδρίου, είναι διαθέσιμο online εδώ.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το συνέδρειο: