O ετήσιος χορός του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης



Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2013

Στις 14 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε σε κέντρο εκδηλώσεων της πόλης μας ο ετήσιος χορός του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του σχολείου μας. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και το κέφι & ο χορός ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της βραδιάς. Παρόντες ήταν φυσικά γονείς, καθηγητές καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου μας.

Τη βραδιά της εκδήλωσης, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Μαρία Γκαγκώνη-Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στην αγαστή και πρότυπη συνεργασία μεταξύ των μελών των δύο συλλόγων -γονέων & καθηγητών-, επισημαίνοντας ότι οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης πέραν του διδακτικού τους έργου έχουν ως βασική τους μέριμνα τη διάπλαση των χαρακτήρων των μαθητριών και μαθητών τους.

Ευχόμαστε κάθε φορά ο ετήσιος χορός του Λυκείου μας να πραγματοποιείται μέσα στο ίδιο κλίμα συνεργασίας, σύμπνοιας και χαράς. Και του χρόνου!

Διαβάσετε παρακάτω τον χαιρετισμό της κ. Γκαγκώνη:

«Σήμερα έχουμε 14 Δεκεμβρίου 2013. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, γιατί σήμερα διασκεδάζουν μαζί οι γονείς , οι μαθητές και οι καθηγητές. Εκδηλώσεις σαν την σημερινή τείνουν να εξαλειφθούν, αν δεν έχουν ήδη επαλειφθεί. Δυστυχώς έτσι όπως διαπλάστηκε και διαμορφώθηκε η κοινωνία μας, δεν βλέπουμε πλέον τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις. Αυτό καταδεικνύει ένα πράγμα: Ότι στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης εκτός από το καθαρά διδακτικό έργο που επιτελείται με περισσή φροντίδα, διαπλάθονται και χαρακτήρες. Διαπλάθονται οι χαρακτήρες των παιδιών μας, των αυριανών πολιτών που θα πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Τέτοιοι πολίτες ένα είναι σίγουρο: ότι θα πάνε τη χώρα μπροστά. Και αυτή η χώρα έχει ανάγκη από τέτοιους πολίτες.

Αυτή η εκδήλωση ενδυναμώνει την πίστη και την πεποίθηση των μαθητών της Β΄ Λυκείου ότι και του χρόνου θα είμαστε πάλι μαζί, μαθητές, γονείς και καθηγητές να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, με τους ήχους της ίδιας μουσικής.

Το 1ο Λύκειο στέλνει σήμερα ένα μήνυμα και μια πρόσκληση στην κοινωνία μας: ότι τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν και πρέπει να διοργανώνονται και καλεί όλους να το μιμηθούν.

Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση, καλά Χριστούγεννα. Ο νέος χρόνος να φέρει υγεία σε όλους και καλή επιτυχία στα παιδιά μας.

Επί τη ευκαιρία να σας αναφέρω ότι το Δ. Σ. του συλλόγου έχει μια άψογη συνεργασία με τους μαθητές και τους καθηγητές. Βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και συμβάλει με την μικρή οικονομική δυνατότητα που έχει, στην βελτίωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στο σχολείο. Ζητούμε να μας έχετε εμπιστοσύνη, να συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθειά μας, με τη συμμετοχή σας στις Γενικές Συνελεύσεις και με την καταβολή της συνδρομής σας. Επίσης να σας ενημερώσω ότι το Δ.Σ. συνεδριάζει την 1η Τετάρτη κάθε μήνα και ότι τα τηλέφωνά μας είναι στη διάθεσή σας.

Και πάλι καλή διασκέδαση.»

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση: