Μόνο γιατί μ? αγάπησες



Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Το ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη «Μόνο γιατί μ? αγάπησες» επέλεξε η Αθηνά Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 2ου τμήματος Θεωρητικής Κατεύθυνσης του Λυκείου μας, να μελετήσει κατά τη διάρκεια του β? τετραμήνου της φετινής χρονιάς. Το συγκεκριμένο ποίημα προέρχεται από το βιβλίο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης και είναι ένα από τα λογοτεχνικά έργα που συμπεριλαμβάνονταν στην ύλη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, όσον αφορά στο συγκεκριμένο μάθημα.

Στην εργασία της που παρουσίασε στους συμμαθητές της, η Αθηνά ξεκίνησε με μία εισαγωγή στη ζωή και στο συνολικό έργο της Πολυδούρη, περνώντας στη συνέχεια στην ανάλυση των στροφών του συγκεκριμένου ποιήματος. Ο εξιδανικευμένος έρωτας και τα συναισθήματα της ποιήτριας αποτέλεσαν δύο σημεία που απασχόλησαν την Αθηνά και προσπάθησε να τα προσεγγίσει μέσα από τη μελέτη και την παρουσίαση του ποιήματος.

Η συγκεκριμένη εργασία ήταν προαιρετική, κάτι που μετατρέπει την προθυμία της Αθηνάς να αναλάβει, να μελετήσει και να παρουσιάσει στους συμμαθητές της την εργασία της, σε αξιέπαινη και υποδειγματική πρωτοβουλία μαθητή της Γ΄ Λυκείου.

Διαβάστε την εργασία της Αθηνάς εδώ.

(Εικόνα: «Μαρία Πολυδούρη», λάδι και παστέλ σε χαρτί, 87x61, της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη - 2005)