Η Ελληνική Επανάσταση στην εποχή του ψηφιακού τύπου

Διαβάστε εδώ το ψηφιακό περιοδικό των μαθητών του σχολείου μας, που αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και διδακτικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια για την Ελληνική επανάσταση του 1821.


Δραστηριότητες εφήβων στον ελεύθερο χρόνο

Ποια είναι τα χόμπις των εφήβων; Ποιες οι αγαπημένες τους δραστηριότητες για να δώσουν μια πιο χαλαρή νότα στην καθημερινότητά τους και να ξεφύγουν από το άγχος τους; Τις απαντήσεις μας τις δίνουν… α λα γαλλικά οι μαθητές του Α3.


Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος των Εβραίων

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασίών το σχολείο μας τίμησε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.


Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών κορυφώθηκε με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος.


Ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες

Στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ανάγκες, η Α Λυκείου συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία με τα παιδιά και τους γονείς από το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία και το σχολείο τυφλών και αμβλυώπων.


Μαθήτριες έκοψαν τις κοτσίδες τους

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο χώρο του σχολείου οι μαθήτριές μας που επιθυμούσαν να γίνουν εθελόντριες - δωρήτριες έκοψαν τις κοτσίδες τους σε μια κίνηση τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική.


Μια γιορτή γεμάτη συγκίνηση

Σε συνδιοργάνωση με το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Λυκείου μας.


Δύο μαθήτριές μας στο Στρασβούργο

Στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού EUROSCOLA, το σχολείο μας εκπροσώπησαν στο Στρασβούργο οι μαθήτριες, Ελένη Ντούμου και Δάφνη Θεοδωρακέα.


Γιορτή 25ης Μαρτίου

Παραμονή της επετείου της 25ης Μαρτίου, το σχολείο μας, πραγματοποίησε τη γιορτή του, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Εντυπωσιακή γιορτή, γεμάτη συγκίνηση!


Όχι στη σχολική βία κάνοντας ποδήλατο

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που δεν είναι αποδεκτό. Το καταγγέλλουμε ανοιχτά και μιλάμε γι' αυτό. Στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε γειτονιά της Ξάνθης, κάνοντας ποδήλατο υπενθυμίζοντας τα οφέλη της άσκησης.






«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)