Το 2ο φύλλο της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας

Το 2ο φύλλο κυκλοφορίας είναι πλέον γεγονός. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να ευχηθούμε μέσα από την κυκλοφορία του στους αναγνώστες μας Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος το νέο έτος 2022.


Πρόγραμμα Erasmus - Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS στο οποίο συμμετέχει το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών συμμετείχε σε δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις, στην Ξάνθη στην πόλη Κιέτι της Ιταλίας.


Νέα ηλεκτρονική εφημερίδα

Η νέα μας ηλεκτρονική εφημερίδα συντάσσεται με μεράκι και αγάπη για την ενημέρωση και την πληροφόρηση από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης. Διαβάστε εδώ το πρώτο φύλλο.


Προστατεύουμε το περιβάλλον μας

Με ποιους καθημερινούς τρόπους μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας; Ποιες απλές συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία της φύσης; Οι απαντήσεις δίνονται α λα γαλλικά από τους μαθητές του Β2.


3ο Βραβείο για την ταινία μικρού μήκους: Και Αν...

Το σχολείο μας κέρδισε το 3ο βραβείο στον 11ο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους 2020-21 με την ταινία "ΚΑΙ ΑΝ" στην κατηγορία Μυθοπλασία. Δείτε εδώ την ταινία και τους συντελεστές της.


Βιωματικό εργαστήριο νοηματικής γλώσσας

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας, διοργανώθηκε στις 25 Μαΐου 2021 στο χώρο του σχολείου μας, ένα ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί στην καθημερινή τους ζωή.


Μετρώντας την κολώνα

Υπολογίζοντας το ύψος μιας κολώνας, με τη μέθοδο των αναλογιών. Ταινία μικρού μήκους του σχολείου μας για τη συμμετοχή στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;».


Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Erasmus

Tο σχολείο μας εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετέχει σε πρόγραμμα, ERASMUS + με τίτλο: ?Basis for students? autonomy in thinking and action?, δηλαδή «Βάση για την αυτονομία των μαθητών στη σκέψη και στη δράση».


Στα μονοπάτια του Νέστου

Λίγες μέρες πριν διακοπεί η λειτουργία των σχολείων από την ξαφνική παρουσία του ιού, η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε το τελευταίο οδοιπορικό της, στα πανέμορφα μονοπάτια του ποταμού Νέστου.


Διακρίσεις μαθητών σε διαγωνισμούς

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Αρχιμήδης και στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες.


«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)