8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Από τον φυλετικό πόλεμο της Λυσιστράτης μέχρι σήμερα, το κίνημα της γυναικείας χειραφέτησης συνεχίζει να παραμένει καίριο, με τις γυναίκες απλά να επικαιροποιούν τις διεκδικήσεις τους σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.


1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS/HIV

Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.


Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών

Η βία βασισμένη στο φύλο είναι μια παγκόσμια πρόκληση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια. Η ανοχή στην άσκηση βίας ή την απειλή βίας πλήττει το βιοτικό επίπεδο, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των γυναικών.


Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

«Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές. Κι ό, τι σ? απόμεινε ακόμη στη ζωή σου, μην τ? αρνηθείς. Θυσίασ ? το ως την στερνή πνοή σου?»


21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ιδιαίτερη μέρα για τη χώρα μας, διότι έχουν βραβευθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας οι ποιητές μας Γιώργος Σεφέρης και Οδυσσέας Ελύτης. Το σχολείο μας, τιμάει την ημέρα αυτή παραθέτοντας στίχους από αγαπημένους ποιητές.


Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

H Παιδεία, μπορεί να συνεισφέρει στην άμβλυνση καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού και της αγάπης προς το συνάνθρωπο, με την πνευματική εξύψωση και ανάπτυξη αλτρουιστικής συνείδησης.


17 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας

Φτώχεια δεν είναι απλά η έλλειψη εισοδήματος. Είναι η άρνηση στην πρόσβαση σε πόρους, σε δεξιότητες, σε προσωπική ασφάλεια απαραίτητα στοιχεία για το ανθρώπινο δικαίωμά να ζει κανείς με αξιοπρέπεια.


4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Πρωτογιορτάστηκε το 1931 ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.


Για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

21 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Επίκαιρο, όσο ποτέ, το νόημα της συμβολικής αυτής υπενθύμισης. Υποχρέωση, κάθε σκεπτόμενου πολίτη να προάγει τις συνθήκες για ένα ειρηνικό παρόν και μέλλον.




«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)