Κάνουμε χοροθεραπεία, μαθαίνουμε ζούμπα και tango!



Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μία από τις Ερευνητικές Εργασίες που διδάσκεται φέτος στο σχολείο μας, έχει ως θέμα της τη χοροθεραπεία, τη θεραπεία, δηλαδή, μέσω της τέχνης του χορού. Ο τίτλος της συγκεκριμένης εργασίας είναι «Όταν ο χορός θεραπεύει» και την έχουν αναλάβει δύο τμήματα, το Α4 και το Β4, με επιβλέπουσα την καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Λυκείου μας κ. Κατερίνα Χατζηγιαννάκου.

Ενταγμένη στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος ήταν και η διδακτική επίσκεψη που πραγματοποίησε το τμήμα Α4, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2012. Την ημέρα εκείνη, το συγκεκριμένο μάθημα δεν έγινε στη σχολική αίθουσα αλλά στο φυσικό του χώρο, στην αίθουσα χορού γυμναστικού συλλόγου της Ξάνθης.

Στις δύο ώρες που διήρκησε η επίσκεψη, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα βασικά βήματα του χορού ζούμπα από την κ. Φιλιώ, υπεύθυνη του συλλόγου, να εκτονωθούν χορεύοντας και να συνειδητοποιήσουν βιωματικά την αξία της θεραπευτικής τέχνης του χορού.

Επίσης, πέρα από τη ζούμπα, συγκεκριμένοι μαθητές που γνωρίζουν tango, έδειξαν τα βήματα του όμορφου αυτού χορού στους συμμαθητές τους. Στο άκουσμα της tango μουσικής, δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί, γι? αυτό σύντομα και αυθόρμητα, τα πρώτα χορευτικά ζευγάρια μαθητών σχηματίστηκαν, και οι καβαλιέροι οδηγούσαν με χάρη τις ντάμες τους στο ξύλινο δάπεδο της αίθουσας χορού.

Ο χορός φέρνει χαρά, εκτονώνει και εξαγνίζει. Το μάθημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η ?κυριολεκτικά, ανοδική- επιστροφή στο Λύκειο, έγινε άκοπα και ευχάριστα. Συγχαρητήρια στην κ. Χατζηγιαννάκου για την πρωτοβουλία της να οργανώσει το εναλλακτικό αυτό μάθημα, αλλά και στους μαθητές του Α4 για την άψογη συμπεριφορά τους και για την ωριμότητά τους να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο την ευκαιρία που τους δόθηκε να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης του χορού και στη θεραπευτική του επίδραση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευεξία» για τη ζεστή φιλοξενία του και το υπέροχο μάθημα χορού ζούμπα που ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την κ. Φιλιώ, υπεύθυνη του Συλλόγου.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας: