6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής



Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές της Β΄ λυκείου από τα τμήματα Β5 και Β7, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο 6o φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» που διοργάνωσε το κέντρο τεχνολογικής έρευνας (ΚΤΕ) ΑΜΘ, το ΤΕΙ Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές παρακολούθησαν εισηγήσεις-παρουσιάσεις σχετικές με τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορικής και τα νέα τεχνολογικά αγαθά που μπορούν να συμβάλλουν στην προαγωγή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Στις συνέχεια περιηγήθηκαν από τους σπουδαστές στο Περίπτερο Τεχνολογίας (Tech Show) όπου τους παρουσίασαν τις εργασίες των σπουδαστών από το ΤΕΙ Καβάλας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και από σχολεία του νομού Καβάλας. Έτσι είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τις δυνατότητες της σύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας αλλά και να ενημερωθούν για το αντικείμενο των σπουδών, αυτών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας: