1o Πανελλήνιο Συνέδριο «Ερευνητικές Εργασίες»



Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Aμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών «Eμπειρίκος» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο «Ερευνητικές Εργασίες- project». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Παράρτημα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α' & Β' Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, διδάσκοντες και ερευνητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων, Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για το μάθημα των Ερευνητικών Εργασιών που από τη φετινή χρονιά (2011-2012) διδάσκεται στην Α? Λυκείου.

Οι καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης Βάσω Κώττη, Πληροφορικός, Βάγια Παπαδοπούλου, Φιλόλογος, Θανάσης Μπαλαφούτης, Πληροφορικός συμμετείχαν στο Συνέδριο και έκαναν εισηγήσεις με τα εξής θέματα:

- «Αξιοποίηση των wikis στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας» (Β. Κώττη, Θ. Μπαλαφούτης).

- «Παρουσίαση αποτελεσμάτων από την υλοποίηση ερευνητική εργασίας με θέμα ?Η ζωή στη Δικτυούπολη?» (Θ. Μπαλαφούτης, Β. Παπαδοπούλου).

Οι παραπάνω εισηγήσεις είχαν ως θέμα τους τους τρόπους διδακτικής των ερευνητικών εργασιών καθώς και εμπειρίες από την εφαρμογή του μαθήματος κατά το 1ο τετράμηνο.

Για το βιβλίο περιλήψεων του Συνεδρίου ακολουθήστε τον σύνδεσμό.