Η ζωή του Εl Greco, έμπνευση για μια ωραία εργασία



Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε σε μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο ενός μεγάλου Έλληνα, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του επονομαζόμενου El Greco», που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Ξάνθης κ. Άννας Αγγελοπούλου και της Υπεύθυνης Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ν. Ξάνθης, κ. Καλλιόπης Κλούρη. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δράσεις μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Ξάνθης που είχαν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα Κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Ευρωπαϊκός Πολιτισμός & Εl Greco

Στην παραπάνω εκδήλωση, η μαθήτρια της Α? τάξης τους Λυκείου μας Νικολέττα Αθανασία Ουρανία Καρώκη παρουσίασετην εργασία της με θέμα «El Greco. Ο Κρητικός που κατέκτησε την Ευρώπη». Η Νινέττα πραγματοποίησε την έρευνά της και ολοκλήρωσε με επιτυχία το θέμα της υπό την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Βάγιας Παπαδοπούλου,στο πλαίσιο του μαθήματος Ελληνικός & Ευρωπαϊκός Πολιτισμός που επέλεξε εφέτος να παρακολουθήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος εργάζονται ομάδικά σε πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες όλοι οι μαθητές του τμήματος, τις εργασίες των οποίων θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε με την έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους.

Συγχαρήτηρια, Νινέττα, για την εργασία σου και την άριστη παρουσίασή της!

Βάγια Παπαδοπούλου
φιλόλογος, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης


Κατεβάστε εδώ την Πρόσκληση της εκδήλωσης πρόσκληση
Κατεβάστε εδώ το Πρόγραμμα της εκδήλωσης πρόγραμμα

Για να δείτε το powerpoint της εργασίας!

παρακάτω βλέπετε φωτογραφίες απο την εκδήλωση!


...