Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, η γιορτή του σχολείου μας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου! Απο το πρωί είχε μαζευτεί πλήθος μαθητών-εκπαιδευτικών και αδημονούσαν για την εκδήλωση.

Ήταν μια μουσικοθεατρική παράσταση, που αποτυπώθηκε με μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο, το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Η γιορτή ξεκίνησε, με ένα χρονικό των γεγονότων εκείνης της εποχής! Εν συνεχεία, παρακολουθήσαμε δραματοποιημένα θεατρικά αποσπάσματα που απέδωσαν με το δικό τους ύφος, οι μαθητές του σχολείου μας! Ακολούθησε μουσική επένδυση της εκδήλωσης, όπου οι μαθητές μας, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν!

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά, το Δήμο Ξάνθης, για την παραχώρηση του Δημοτικού Αμφιθέατρου Ξάνθης, το μουσικοσυνθέτη κ.Άγγελο Μουρβάτη για τη μουσική επένδυση της γιορτής και την τεχνογνωσία που προσέφερε, τους υπέροχους μαθητές/τριες που συμμετείχαν και μας πρόσφεραν, αυτές τις στιγμές, γεμάτες συγκίνηση, την υποδιευθύντρια του σχολείου μας κ.Εύη Μαυροπούλου & τη μαθηματικό κ.Κωνσταντίνα Παπούλια που είχαν την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης!

Η σημερινή νεολαία, πρέπει να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει το πνεύμα της εποχής, στην κρίση που περνάει η κοινωνιά μας! Κρίση θεσμών, κρίση αξιών, κρίση ψυχών. Χρειαζόμαστε το πάθος της νεολαίας μας, τις ιδέες τους, την αισιοδοξία τους, το μαχητικό τους πνεύμα!

Να προασπίσουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, το δικαίωμα στη δημοκρατία, το δικαίωμα στην αμφισβήτηση!

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Συμμετείχαν οι μαθήτριες/ές: ΤΣΙΠΙΖΙΔΟΥ ΘΑΛΕΙΑ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΚΙΚΗ, ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΑ, ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΣΕΛΕΚΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΒΙΔΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΙΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΚΟΤΣΑΦΤΗ ΖΩΗ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΜΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΜΠΟΥΖΑΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ-ΠΑΝΙΔΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ

Δραματοποιήθηκαν τα έργα:
«Το όνειρο του ραγιά», σκηνή από το Μεγάλο μας Τσίρκο.
«Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακρίνεται», θεατρικό μονόπρακτο.
Απαγγέλθηκε το «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη.

Ακούστηκαν τα τραγούδια: Χαιρετίσματα (Στίχοι:Αφροδίτη Μάνου, Μουσική:Βασίλης Παπακωνσταντίνου)
Τσε Γκεβάρα (Στίχοι-Μουσική:Μάνος Λοίζος)
Στη συγκέντρωση της ΕΦΕΕ(Μουσική/Στίχοι: Σαββόπουλος Διονύσης)
Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (μουσική του Γιάννη Γλέζου και απόδοση στα ελληνικά του Λευτέρη Παπαδόπουλου)
Τo Ακορντεόν (Στίχοι:Γιάννης Νεγρεπόντης, Mουσική:Μάνος Λοΐζος)

...