4o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας



Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, διεξάγεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Αισίως φτάσαμε φέτος στο 4ο!

Επιμέλεια εκδήλωσης

Είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεται από συμβούλους και καθηγητές Πληροφορικής, σε συνεργασία με τα ΠΛΗΝΕΤ κάθε νομού. Διεξάγεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, φέτος, 4-5 Απριλίου 2014 και στη Ξάνθη, στο 1ο ΕΠΑΛ.

Εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους, παρουσιάζουν τις ψηφιακές εργασίες, δημιουργίες που δουλεύουν, το τρέχον σχολικό έτος.

Το σχολείο μας, είχε τις περισσότερες συμμετοχές για να παρουσιάσει τις ψηφιακές δημιουργίες, που με τόσο ζήλο, μεράκι, αφοσίωση δούλεψαν εκπαιδευτικοί και μαθητές μας.

Παρουσιάσεις

Οι παρουσιάσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops) και έγινε παρουσίαση κάποιου λογισμικού (software).

Από το σχολείο μας, συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του μαθήματος επιλογής «Εφαρμογές Πληροφορικής»: Αλεξιάδης Δημήτρης, Αρβανιτίδου Φένια Ζλατίνης Απόστολος, Ιγνατιάδου Έλενα, Κόλια Ζωή, Κούρτη Βαλεντίνη, Τσακουρίδης Γρηγόρης,με υπεύθυνο καθηγητή τον πληροφορικό μας κ. Αθ. Μπαλαφούτη, οι μαθητές του Α6 Παναγιώτα Τσελικίδου, και Γιώργος Τσέπελης, υπό την καθοδήγηση της φιλόλογου μας κ. Βάγιας Παπαδοπούλου και του πληροφορικού μας κ. Ηλία Κούλαλη.

Οι μαθητές του κ. Μπαλαφούτη παρουσίασαν ψηφιακά παιχνίδια τα οποία κατασκεύασαν στο πλαίσιο του μαθήματος επιλογής της Α΄ Λυκείου: «Εφαρμογές Πληροφορικής» και κατά τη διδασκαλία της ενότητας: «Προγραμματισμός Υπολογιστή». Τα παιχνίδια υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια του λογισμικού GameMaker.

Οι μαθητές της κ. Παπαδοπούλου και του κ. Κούλαλη, παρουσίασαν το πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων "We Blog You Read". Είναι το μαθητικό blog του σχολείου μας, όπου οι μαθητές έχουν ελεύθερο βήμα έκφρασης και λόγου. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι μαθητές μας, ήταν απόλυτα αφοσιωμένοι και οι παρουσιάσεις που έκαναν κέρδισαν τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Πολλοί επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν για τις δημιουργίες του σχολείου μας και έγιναν αφορμή για να συζητηθούν τεχνικές και τρόποι, περαιτέρω προώθησης τους. Ήταν πολύ καλή ευκαιρία, να αναδειχτούν οι δημιουργικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο σχολείο μας, από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά, τους μαθητές του σχολείου μας, για την προθυμία και τη διάθεση που επέδειξαν για να παρουσιάσουμε ότι καλύτερο. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που χωρίς αυτούς, δεν θα ήταν δυνατόν να συμμετέχει το σχολείο μας.

Ευχαριστούμε τη σύμβουλο Πληροφορικής Θράκης κ. Θεοδώρα Ναλμπάντη, τον υπεύθυνο του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ξάνθης κ. Μάκη Γεωργούδα και την οργανωτική επιτροπή, για τη βοήθεια και τη φιλοξενία στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ.

Ηλίας Κούλαλης Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το φεστιβάλ:

Δείτε επίσης παρακάτω τις παρουσιάσεις των μαθητών μας: