Ημερίδα για την εκπαιδευτική ρομποτική στο σχολείο μας



Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 διοργανώθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική: Ενημέρωση & Δράσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το KEΠΛΗΝΕΤ Ξάνθης. Βασικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο κ. Αθανάσιος Μπαλαφούτης, εκπαιδευτικός Πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, η εισήγηση του οποίου επικεντρώθηκε γύρω από την επιστήμη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τους κανονισμούς της Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι παριστάμενοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διάφορα ενδιαφέροντα βίντεο με εργασίες από άλλα σχολεία. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι περσινές εργασίες των μαθητών του σχολείου μας στον τομέα της Ρομποτικής, οι οποίες είχαν καταλάβει τη 2η και 3η θέση στο σχετικό περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2013 στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη των ρομπότ από τον μαθητή της Β΄ Λυκείου και μέλος της Ρομποτικής Ομάδας του Λυκείου μας Βασίλη Κόκκινο, ο οποίος παρουσίασε σε πραγματικές συνθήκες πώς λειτουργούν οι μηχανές.

Παράλληλα, ο κ. Προκόπης Μπουτσιούκης, μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, έκανε εισήγηση για την ανάδειξη τρόπων υποστήριξης αντίστοιχων ενδοσχολικών πρωτοβουλιών.

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους. Κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις διατυπώθηκαν, και ήταν αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και ουσιαστικό διάλογο.

Παρόντα στην εκδήλωση, ήταν και τοπικά μέσα ενημέρωσης, που, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, επικοινωνούν στην κοινωνία τ' αποτελέσματα και τις θετικές επιπτώσεις τους.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω ένα από τα ρομπότ μας σε δράση: