Να κάνουμε το νόημα των Χριστουγέννων, πράξη



Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Σε λίγες μέρες πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Άλλοτε ήταν γιορτές γεμάτες καταναλωτική μανία, γεμάτες υπερβολή. Οι άνθρωποι αναζητούσαν το νόημα των Χριστουγέννων σε πολύχρωμα φωτισμένα λαμπάκια, στις διάφορες χριστουγεννιάτικες -δήθεν- εκπομπές, στις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων.

Οι συνθήκες διαβίωσης άλλαξαν, οι προτεραιότητες και ανάγκες μας, μεταλλάχτηκαν. Πλέον, τέτοιες άγιες μέρες μας δίνεται η ευκαιρία να υπερβούμε το βολεμένο οικογενειακό μας κύκλο και να στρέψουμε την προσοχή και τη σκέψη μας στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο στη μικρή πολυτέλεια, αλλά και στα πιο στοιχειώδη, την ώρα που όλοι οι άλλοι τους έχουν ξεχάσει.

Ο καθένας μας ας βοηθήσει, ας συνεισφέρει όπως μπορεί, προκειμένου να απαλυνθεί λίγο ο πόνος -ψυχικός κυρίως- των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δοκιμάζονται.

Να σταθούμε δίπλα σε παιδικές ψυχές που είναι σε τόσο ευαίσθητη ηλικία και το χαμόγελό τους ας γίνει το αστέρι αισιοδοξίας για το μέλλον.

Με τις σκέψεις αυτές, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, σας εύχονται Χαρούμενες Γιορτές, γεμάτες Αγάπη. Και το 2014 είθε να είναι μια χρονιά με λιγότερες ευχές και περισσότερες Πράξεις!

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης