Επίσκεψη στο 4ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής



Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΤΕΙ Καβάλας, στo πλαίσιo του 4ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, με θέμα του «Ο ρόλος της Ρομποτικής στην ανάπτυξη». Το Φεστιβάλ διάρκεσε από 15 έως 20 Οκτωβρίου 2013 και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ ΑΜΘ, στην Καβάλα.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές της Β' Λυκείου από την Τεχνολογική κατεύθυνση και τις Εφαρμογές Υπολογιστών. Ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με νέους δημιουργούς τεχνολογικών εφαρμογών, να πάρουν ιδέες, να εμπνευστούν, να οραματιστούν μια κοινωνία τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους δημιουργούς. Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και τους κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλές τεχνολογικές εφαρμογές.

Συμμετοχή της Ομάδας Ρομποτικής του Λυκείου μας

Παράλληλα, η Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ ως εκθέτης, με διοργανωτή τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Θανάση Μπαλαφούτη. Οι συμμετέχοντες μαθητές της Ομάδας Δημήτρης Βαθρακάς, Ραφαήλ Δαλακούρας, Γιώργος Κουμαραμπής, Βασίλης Κόκκινος, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, οι οποίοι και παρουσίασαν μια νέα ρομποτική κατασκευή που δημιούργησαν φέτος με θέμα «Χρωματικός Διαχωριστής».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το ρομπότ των μαθητών μας σε δράση:

Ο Ομάδα μας απέσπασε πολύ θετικές κριτικές κερδίζοντας το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών και συνέβαλε στο να παροτρύνει και να εμπνεύσει για παρόμοιες εργασίες μαθητές και από άλλα σχολεία της περιφέρειάς μας.

Η συμμετοχή της Ομάδας Ρομποτικής ήταν μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται σε διάφορους τομείς στο 1ο ΓΕΛ Ξάνθης. Μέσω του Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής «άνοιξε ένα παράθυρο» στους επισκέπτες προκειμένου να γνωρίσουν το σχολείο μας και να πάρουν μια γεύση από την πληθώρα των εκπαιδευτικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε αυτό.

Η διοργάνωση και πραγματοποίηση μιας εκπαιδευτικής εκδρομής, είναι «ομαδικό» άθλημα. Ευχαριστώ και εξαίρω για την ανεκτίμητη βοήθειά τους την υποδιευθύντρια του Λυκείου μας, καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Εύη Μαυροπούλου, την κ. Βάγια Παπαδοπούλου, φιλόλογο και τον κ. Θανάση Μπαλαφούτη, πληροφορικό.

Και φυσικά, ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη, τόσο για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν στις ξεναγήσεις και τις ομιλίες στο χώρο των εκθέσεων, όσο για την υποδειγματική τους συμπεριφορά καθ? όλη της διάρκεια των μετακινήσεών μας.

Καθένας από τους παραπάνω, συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής εξόρμησης.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας: