Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών «Θαλής»



Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 διεξήχθη στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης ο 74ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής». Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 88 μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού μας. Τα γραπτά στάλθηκαν στην Αθήνα, στην επιτροπή εξετάσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπου και θα βαθμολογηθούν. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Ιανουαρίου 2014.

Συνέχεια με τον «Ευκλείδη» στις 18 Ιανουαρίου

Οι επιτυχόντες έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο δεύτερο διαγωνισμό «Ευκλείδης», που η εξεταστέα ύλη για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων, καθώς και η διδακτέα ύλη του Α' τριμήνου (ή τετραμήνου). Ο διαγωνισμός «Ευκλείδης», θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

Στη διοργάνωση του διαγωνισμού στο σχολειό μας συμμετείχαν εθελοντικά 15 μαθηματικοί, καθηγητές των σχολείων του νομού μας.

Στους μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, παιδιά που τολμούν, αγαπούν τα μαθηματικά και το δείχνουν έμπρακτα, ευχόμαστε ολόψυχα

ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για να δείτε τα θέματα και τις λύσεις του διαγωνισμού «Ο Θαλής», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hms.gr

Γεσθημανή Στεφανίδου
ΠΕ3 ?Μαθηματικός 1ο ΓΕΛ Ξάνθης