Βιντεοθήκη



(Διάρκεια 1:32)
Τα παιδιά αντιγράφουν συμπεριφορές και συνήθειες. Είναι σαν τα μαιμουδάκια που μιμούνται ότι βλέπουν. Προσοχή λοιπόν στο τι τους "δείχνουμε". 'Οπως έλεγε και η γιαγιά μου : "Αν του παιδιου του δώσεις όπλο θα μάθει να σκοτώνει, αν του δώσεις μολύβι θα μάθει γράμματα".


(Διάρκεια 5:27)
Η απίστευτη ιστορία των Hoyt θα μπορούσε να είναι η περιγραφή του χρονικού της θέλησης. Θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της αγάπης και της αφοσίωσης ενός γονιού στο παιδί του. Θα μπορούσε ακόμα να είναι και ένα ξυπνητήρι συνείδησης για αυτούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στα πεζοδρόμια και δυσκολεύουν τη μετακίνηση όσων είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια.


(Διάρκεια 0:50)
Μια διαφήμιση της UNICEF για την παιδική κακοποίηση, που κέρδισε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Τηλεόραση / Κινηματογράφος των βραβείων «Clio» ως υποψήφια στις πιο δημιουργικές διαφημίσεις την χρονιάς.


(Διάρκεια 5:26)
Ντοκιμαντέρ των Στράτη Βογιατζή και Θέκλας Μαλάμου. Ο πρωταγωνιστής,Γιάννης Κουκούμιαλος, έχασε την όραση και το χέρι του, στην ηλικία των 11 χρόνων. Γεννημένος σ? έναν ναυτικό τόπο, στη Λαγκάδα της Χίου, μυείται από μικρό παιδί στην τέχνη του ψαρέματος.Στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κέρδισε το Βραβείο Κοινού.


(Διάρκεια 1:09)
Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής, συζήτησης και μελέτης και στην Ελλάδα. Θεωρείται πλέον κοινωνικό πρόβλημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που διεξάγονται σε σχολεία της χώρας μας.