Βιντεοθήκη



(Διάρκεια 2:17:22)
Ένα απ τα καλύτερα αφιερώματα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με εμπεριστατωμένη έρευνα, συνεντεύξεις απο τους πρωταγωνιστές (και των δυο πλευρών) και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Η εκπομπή (Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα) προβλήθηκε τον Νοέμβρη του 2002.


(Διάρκεια 9:44)
Προβλήθηκε στο 4 Λύκειο Βύρωνα κατά τη διάρκεια της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Ο Αλέξανδρος δε φοβάται να μην τον ονομάσουν εθνικιστή ή φονταμενταλιστή οι πάσης φύσεως ενδοτικοί όπως είναι της μόδας σήμερα. Αναμιμνήσκεται του αθάνατου έπους του 1940 παραλληλίζοντας τρόπον τινά τους τότε εχθρούς της πατρίδας μας με τους σημερινούς.


(Διάρκεια 1:03:24)
Στις 6 Απριλίου άρχισε ο Ελληνογερμανικός πόλεμος. Ο Γερμανός Πρέσβυς στην Αθήνα, Ερμπαχ, ανακοίνωσε στον Α. Κοριζή ότι ο Γερμανικός στρατός ετοιμαζόταν να εισβάλει και ο Κοριζής επανέλαβε το ΟΧΙ του Μεταξά, το ΟΧΙ των Ελλήνων. Δείτε το πολύ καλό ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (1993-94).


(Διάρκεια 1:31:27)
Η φασιστική Ιταλία ζητά απροσχημάτιστα την παράδοση της Ελλάδας. Η αρνητική απάντηση που θα δωθεί δια στόματος Ι. Μεταξά, θα δώσει το έναυσμα του ελληνοϊταλικού πολέμου. Δείτε το πολύ καλό ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (1993-94).


(Διάρκεια 6:55)
Στην Ελλάδα, η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ταινίας «τύπου Μίκυ Μάους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καταγράφεται στην ιταλοκρατούμενη Σίφνο το 1942 από τον Σταμάτη Πολενάκη και είχε τίτλο «Ο Ντούτσε αφηγείται».