Κοπή Βασιλόπιτας Διδασκόντων και Μαθητών


Τεταρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα έθιμο που τηρείται απαράβατα στη χώρα μας και έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο. Το κρυμμένο «φλουρί» συμβολίζει την εύνοια της τύχης και μετατρέπεται σε μέσο που θα φανερώσει τον τυχερό του χρόνου. Και τη φετινή εκδήλωση υποστήριξε έμπρακτα ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, με την προσφορά βασιλόπιτας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Με αφορμή την κοπή της πίτας, θερμές ευχές για το νέο έτος απηύθυνε προς το Σύλλογο των Διδασκόντων ο Διευθυντής του Λυκείου μας κ. Γιώργος Παπαθανασίου. Στους «τυχερούς» μαθητές της νέας χρονιά που κέρδισαν το φλουρί, δόθηκε ένα όμορφο Γούρι-προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Από το Σύλλογο Διδασκόντων, τυχερή ήταν η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Μαριάνθη Παπία, που δέχθηκε την «εύνοια της τύχης» με πολύ ενθουσιασμό. Από τους μαθητές, υπήρξαν τυχεροί, για κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Να ευχηθούμε στο Σύλλογο Διδασκόντων και στους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, κάθε χαρά και επιτυχία για το νέο έτος.

Να είμαστε καλά, να το ζήσουμε και του χρόνου!

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες:

...
Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης