Διάκριση στο διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου της Θετικής κατεύθυνσης Γιάννης Καραγεωργίου πέρασε και θα διαγωνιστεί στην τελική φάση του Διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας το Σάββατο 5 Ιουνίου.


Υψηλή διάκριση στα Μαθηματικά

Δεύτερος πανελλαδικά κατατάχθηκε ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ Γαλανόπουλος Σπύρος, αφού έλαβε μέρος στους τέσσερις διαγωνισμούς μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.


Γρίφοι, Λογική και Μαθηματικά

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης διεξήχθησαν παιχνίδια γνώσεων και γρίφων με θέμα τα Μαθηματικά και τη Λογική. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το σχολείο μας.


Συμμετοχή στο Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC

Για δεύτερη φορά φέτος 45 μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στις διεργασίες του μαθητικού συνεδρίου θετικών επιστημών ACSTAC που διοργανώνει το κολέγιο Ανατόλια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.


Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον «Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης» που διοργανώνει το κολέγιο Ανατόλια. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 16 Δεκεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.


Τα Μαθηματικά στον Κινηματογράφο

Στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων «Ο Μαθηματικός πέρα από την επιστήμη» και «Πάμε Σινεμά;» μαθήτριες των τμημάτων Α4 και Β4 του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης παρουσίασαν τις εργασίες τους.


Παίζω και Διασκεδάζω με τα Μαθηματικά

Για δεύτερη χρονιά φέτος, οι μαθητές της μαθηματικής ομάδας του σχολείου μας διοργάνωσαν το παιχνίδι «Παίζω και Διασκεδάζω με τα Μαθηματικά και τη Λογική». Ο διαγωνισμός διεξήχθη την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.


Η ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

Μαθητές της Β΄ Λυκείου Θετικού προσανατολισμού, του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, ανέλαβαν να δραματοποιήσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.


9η Μαθηματική Εβδομάδα

Για δεύτερη χρονιά φέτος οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στην 9η Μαθηματική Εβδομάδα, που διοργάνωσε το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Ανασκόπηση Δράσεων την Ομάδας Μαθηματικών

Για την ομάδα μαθηματικών του σχολείου μας, MATH TEAM, η χρονία που τελείωσε ήταν πλούσια σε δράσεις και επιτυχίες. Στην παρουσίαση που θα βρείτε εδώ γίνεται μια ανασκόπηση των δράσεων που οργάνωσε και συμμετείχε η ομάδα μας.






«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)