Απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στoυς μαθητές του Ελληνικού & Ευρωπαϊκού Πολιτισμού



Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στο πλαίσιο του μαθήματος επιλογής της Α΄ Λυκείου «Ελληνικός & Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», εικοσιένας μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, χωρισμένοι σε ομάδες ερεύνησαν και συνέγραψαν εργασίες, ζωγράφισαν έργα και ετοίμασαν παρουσιάσεις σε μορφή power point, όλα εμπνευσμένα από το έργο του ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Αφορμή για τις εργασίες τους υπήρξε η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο ενός μεγάλου Έλληνα, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του επονομαζόμενου Εl Greco» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Ξάνθης κ. Άννας Αγγελοπούλου και της Υπεύθυνης Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ν. Ξάνθης, κ. Καλλιόπης Κλούρη.

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας παρέλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους από τον Διευθυντή του Λυκείου μας κ. Γιώργο Παπαθανασίου και την επιβλέπουσα καθηγήτρια των εργασιών τους, κ. Βάγια Παπαδοπούλου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του μαθήματος «Ελληνικός & Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» που συμμετείχαν στη δράση είναι οι εξής:

Αγγελική Δημητριάδου, Κατερίνα Δομνίδου, Βάσω Κανδυλίδου, Νινέτα Καρώκη, Βασίλης Μαλαβέτας, Αλέβ Μαλκλοτς, Αλέινα Μαλκότς, Σταυρούλα Μιχαηλίδου, Φιλίζ Μουνίν Ογλού, Φουντά Μουμίν Ογλού, Έφη Μπακιρτζή, Μαρία Μπακιρτζή, Στράτος Μπαλαμπανίδης, Μαρία Νεραντζάκη, Γεωργία Ντόσκα, Λιάνα Παρασχάκη, Αϊσεγκιούλ Τοπ, Παρασκευάς Χατζηαθανασίου, Περσεφόνη Χατζηιωάννου, Γιάννης Χριστοφορίδης, Δημήτρης Τζανόγλου.

Οι ομάδες των μαθητών θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους με την έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειό μας.

Μπράβο σας, παιδιά!

Βάγια Παπαδοπούλου
φιλόλογος, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Στη φώτο, από αριστερά: Γιάννης Χριστοφορίδης, Δημήτρης Τζανόγλου, Παρασκευάς Χατζηαθανασίου, Περσεφόνη Χατζηιωάννου