Γίναμε κουρσάροι, ναυαγοί και ερευνητές.


Παρασκευή 19 Απριλίου 20139

Mε το Project γίναμε κουρσάροι, ναυαγοί, ερευνητές μέχρι και? καλλιτέχνες!

Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β1 του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στις 12 Μαρτίου 2013 με αφορμή το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας που έχει ως θέμα: «Τέχνη από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά στο απέραντο της θάλασσας» άφησαν την σχολική αίθουσα για μία μεγάλη βόλτα στις ακτές μας.

Από την παραλία των Αβδήρων μέχρι το Πόρτο Λάγος, η θαλασσινή αύρα μετατράπηκε σε θετική ενέργεια έμπνευσης για τον κάθε μαθητή -και στη συνέχεια ομαδικής σύμπνευσης και δημιουργίας.

Σύμφωνα με τη μαθήτρια Κικής Βαφειάδου, εκεί δίπλα στα κύματα της θάλασσας οι μαθητές και μαθήτριες έγιναν «θαλασσοπόροι, κουρσάροι, ναυαγοί, ερευνητές μέχρι και? καλλιτέχνες!»

Ως κουρσάροι λοιπόν επέστρεψαν στο σχολείο με «λάφυρα» απ? τη θάλασσα, βότσαλα, κοχύλια, θαλασσόξυλα?

Αυτά τα λάφυρα -χαρίσματα της θάλασσας- αξιοποιώντας τα μυστικά της θάλασσας και τη φαντασία τους, θα μετατρέψουν σε τεχνήματα με όνομα και προσωπικότητα!

Και τα τεχνήματα αυτά θα περιμένουμε να τα δούμε με αγωνία!

Σε αυτή μας την επίσκεψη είχαμε συνοδό καθηγήτρια τη νομικό καθηγήτρια του Λυκείου μας κ. Γλυκερία Νότα, την οποία ευχαριστούμε τόσο για τη συμμετοχή της στη διδακτική μας επίσκεψη όσο και για τη βοήθειά της στη συλλογή υλικών.

Η επιβλέπουσα καθηγήτρια του τμήματος Β1
Σπύρου Παρασκευή

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας:

Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης