Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης...μια ευκαιρία», η κινηματογραφική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης πρόκειται να πάρει μέρος για τη δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους με πρωταγωνιστές μαθητές του σχολείου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής.

Με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητών, κ.Βασιλειάδη Γεώργιου, κ.Δημαρά Αλέξανδρου, κ.Λαζαρίδου Μάρθας, κ.Παπαδοπούλου Βάγιας, κ.Μπαλαφούτη Αθανάσιου και κ.Φραγγίδου Ροδίτσας, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία και μεράκι προσφέρονται να καθοδηγήσουν τους μαθητές για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία όλων, ώστε να φτιαχτεί η ταινία.

Ακόμη και αν η ταινία δεν προκριθεί, το έπαθλο των μελών της κινηματογραφικής ομάδας θα είναι η υπέροχη εμπειρία, η συνεργασία και οι αξέχαστες αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μαθητών και καθηγητών.

Αγγελική Χατζηθεοφάνους, μαθήτρια Α6

Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης