Επέτειος εορτής 28ης Οκτωβρίου 1940


Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείο μας, η γιορτή της Σημαίας - γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Η γιορτή ξεκίνησε με την επίδοση επαίνων - βραβείων στους αριστούχους μαθητές/τριες του σχολείου μας, από το διευθυντή κ.Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τη φιλόλογο κα. Μαρία Ηλιάδου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης, είχαν οι φιλόλογοι του σχολείου μας κα. Βασιλική Δράκου, κ. Ματθαίος Τζαγκούριας, και η πληροφορικός μας κα. Μαρία Γραβαλίδου

Μια παρέα μαθητών με ιδιαίτερες ανησυχίες, φιλοσόφησε πάνω στις έννοιες του πολέμου και του φασισμού και μας ταξίδεψε στα δρώμενα εκείνης της εποχής. Έφερε στη μνήμη μας το έπος του ΄40, την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που εντυπωσίασαν με την ερμηνεία και την παρουσία τους καθηγητές κα μαθητές του σχολείου.

Στη σύντομη παρουσίαση των γεγονότων συμμετείχαν οι μαθητές: Μπαζδάνης Γιώργος, Καραγκιοζίδης Νίκος, Καλαϊτζίδου Ηλιάνα, Ζώτος Νικόλαος, Κωστοπούλου Δέσποινα, Μπαΐρα Αναστασία, Καΐκης Γιώργος, Χασάν Ογλού Μερτ, Μπακιρτζή Έφη, Χριστοφορίδης Γιάννης, Εφέντη Ιάσων, Μολιατσίδης Δημήτρης, Χατζησταυρίδου Χριστίνα, Δίγκα Φένια, και Καρασερίδης Σταύρος.

Ποιήματα και μαρτυρίες ακούστηκαν από τους μαθητές: Δαλακούρα Γιώργο, Κάλφα Φωτεινή, Τσιλιγγίρη Αναστασία, Ιγνατιάδου Έλενα, Κράλλη Αγγελική, Κούρτη Διονυσία, Τσιπιζίδου Θάλεια και Αχμέτ Ογλού Γκιοζντέ.

Οι φιλόλογοι
Βασιλική Δράκου, Ματθαίος Τζαγκούριας


Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τη γιορτή μας:

Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης