Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο


Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Λυκείου μας, έγινε από τα τμήματα Α1 & Α3 η παρουσίαση της διερευνητικής εργασίας με τίτλο: «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος είχε αναλάβει ο πληροφορικός, καθηγητής του Λυκείου μας, κ. Ηλίας Κούλαλης.
Μαζί με τους μαθητές των τμημάτων, διερευνήσαμε καθ' όλη τη χρονιά, τα οφέλη, τους κινδύνους, τους τρόπους προστασίας, τον εθισμό του Διαδικτύου! Έγινε μια εμπεριστατωμένη έρευνα που περιελάμβανε, πολλά άρθρα με πηγές από το εξωτερικό, προβολή ντοκιμαντέρ-ταινιών σχετικά με το αντικείμενο, επικοινωνία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ατελείωτες συζητήσεις, σχολιασμό επικαιρότητας, αληθινών περιστατικών! Πολλές φορές, η ελληνική πραγματικότητα, ξεπερνούσε τα σενάρια της φαντασίας μας!

Είχαμε τη χαρά, να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις πλήθος μαθητών του σχολείου μας, καθώς και η υπεύθυνη των ερευνητικών εργασιών, φιλόλογος κ. Βαΐα Παπαδοπούλου, που παρείχε πολύτιμη βοήθεια όλη τη χρονιά και την ευχαριστούμε! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν η θεολόγος του σχολείου μας κ.Κωνσταντίνα Λαγού και ο φιλόλογος κ. Κωνσταντίνος Καβανόζης, που ήταν επίσης παρόντες!

Ευχαριστούμε όλους τους παριστάμενους για το ενδιαφέρον τους και για την τιμή που μας έκαναν να παραβρεθούν στην παρουσίαση!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μας για την υπέροχη παρουσίαση!

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

...
Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης