Θεατρική Παράσταση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στις 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης η εορταστική εκδήλωση του Λυκείου μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές που συμμετείχαν δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να παρουσιάσουν με ιδιαίτερη επιτυχία μια πρωτότυπη σύνθεση θεατρικού και ποιητικού λόγου η οποία συνδύαζε επίσης την κίνηση, το τραγούδι και το οπτικοακουστικό υλικό.

Τα παιδιά μάς αφηγήθηκαν επί σκηνής σημαντικά γεγονότα της πορείας από την Άλωση του 1453 μέχρι τον ξεσηκωμό του 1821. Το κείμενο περιείχε, εκτός από δημοτικά τραγούδια και ποικίλες αναφορές σε θρύλους και παραδόσεις, ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού, του Γιάννη Ρίτσου, του Γιώργου Σεφέρη και του Ρήγα Φεραίου, κείμενα του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη, αποσπάσματα από διδαχές του Κοσμά Αιτωλού.

Ευχαριστίες

Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν οι φιλόλογοι του σχολείου μας κ.Κώστας Καβανόζης και κ.Ματθαίος Τζαγκούριας, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Μαρία Γκαγκώνη-Παπαδοπούλου και ο κ.Βασίλης Γκαγκώνης.

Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τους υπεύθυνους καθηγητές, όσο και τους μαθητές που συμμετείχαν και μας πρόσφεραν, αυτές τις στιγμές, γεμάτες συγκίνηση.

Έλαβαν μέρος, σε αλφαβητική σειρά, οι εξής μαθητές:
Αλεξιάδης Δημήτρης, Αραμπατζή Κική, Ασλανίδου Αποστολία, Αχμέτ ογλού Γκιοζδέ, Γιαβάσογλου Δήμητρα, Δαλακούρας Γιώργος, Δίγκα Φένια, Κάλφα Φωτεινή, Καρούμπα Ειρήνη, Κούρτη Διονυσία, Κράλλη Αγγελική, Λαζαρίδης Θωμάς, Μαλάκης Αργύρης, Μηλιατζίδου Δήμητρα, Μολιατσίδης Δημήτρης, Μπαζδάνης Γιώργος, Μπερετζίκη Χρύσα ,Πανταζίδης Αλέξανδρος, Παπαδάκης Χάρης, Παρασκευοπούλου Ελισάβετ, Σαββίδου Λυδία

Κωνσταντίνος Καβανόζης
φιλόλογος, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης



...
Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης