Επίσκεψη απο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών και Αμβλυώπων Φελώνης, στο σχολείο μας!


Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 επισκέφτηκε το σχολείο μας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών και Αμβλυώπων Φελώνης - Ξάνθης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας για τα τμήματα Α2 και Α5 και για τα τμήματα Α1 και Α3 στα πλαίσια δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του μαθήματος Πολιτική Παιδεία.

Ο διευθυντής, η δασκάλα και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου, όπως και οι μικροί μαθητές μας έδειξαν το αλφάβητο στη γραφή τυφλών Brailler και την ειδική γραφομηχανή, τους ειδικούς μεγεθυντικούς φακούς που χρησιμοποιούν, έδειξαν πως ξεχωρίζουν τα χρήματα, πως οδηγούμε ένα τυφλό άτομο με ασφάλεια. Αναφέρθηκαν επίσης στη δυσκολία που έχουν οι τυφλοί να κυκλοφορήσουν στην πόλη ακόμη και χρησιμοποιώντας τους ειδικούς κίτρινους διαδρόμους στα πεζοδρόμια.

Τέλος μαθητές προσπάθησαν να περπατήσουν χρησιμοποιώντας το ειδικό λευκό μπαστούνι κλείνοντας τα μάτια σε μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα που δεν βλέπουν ή έχουν μειωμένη όραση.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και το διδακτικό και ειδικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών και Αμβλυώπων Φελώνης ? Ξάνθης και υποσχόμαστε να ανταποδώσουμε την επίσκεψη σύντομα.

Κωνσταντίνα Λαγού
Καθηγήτρια Θεολογίας, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Ιωακείμ Παπαδόπουλος
Καθηγητής Θεολογίας, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Γλυκερία Νότα
Καθηγήτρια Νομικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

...
Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης