Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο ΓΕΛ Ξάνθης


Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, στο χώρο του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, διοργανώθηκε εθελοντικη αιμοδοσία, απο το Σύλλογο Αιμοδοτών Ξάνθης "η Αγάπη", το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Ξάνθης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, τόσο απο τους μαθητές/τριες, όσο και από τους εκπαιδευτικούς!

Η αιμοδοσία είναι μια ευγενική πράξη , το αποτέλεσμα της οποίας σώζει ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Όλοι οι άνθρωποι συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και συνάνθρωποι κάποια στιγμή θα βρεθούν στην ανάγκη να το επιζητήσουν.

Η ασφάλεια και η υγεία του δότη είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και εφόσον υπάρχει πρόβλημα μετά την ιατρική εξέταση και το πλήρες ιστορικό του αιμοδότη αποκλείεται από την αιμοδοσία.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα , μιας χρήσης και ανοίγονται μπροστά στον αιμοδότη. Η ποσότητα του αίματος που λαμβάνεται αποτελεί το 1/20 του συνολικού αίματος του ανθρώπου και η αναπλήρωσή του γίνεται σε 10 μόνο λεπτά.

Ο πόνος της βελόνας διαρκεί όσο ένα τσίμπημα , μια στιγμή . Η αδιαφορία είναι ολέθρια, δεν πρέπει να είμαστε ανεύθυνοι. Το συναίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι μεγαλειώδες και αρκούν δέκα λεπτά για να το νιώσουμε.

Ας σταθούμε όλοι υπεύθυνοι και ας γίνουμε ελπίδα για μας και για τους συνανθρώπους μας!

Ευχαριστούμε την ελληνική γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη για την ευγενική προσφορά σοκολατούχου γάλακτος Ροδοπάκι, στους εθελοντές αιμοδότες!
Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης