6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Διοργάνωση

Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», συνδιοργανώθηκε από κοινού από το Δήμο Περιστερίου, τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO HELLAS, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, τη ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Α.Ε., και την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).

Το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, συμμετείχε στους Πανελλήνιους αγώνες με τρεις (3) ομάδες : Τους RoboSpecialists (Βασίλης Κόκκινος, Ραφαήλ Δαλακούρας, Αλέξανδρος Πανταζίδης), τους Robob Marley (Κων/νος Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Βαθρακάς, Διονύσης Κάλφας) και τους RoboNauts (Μαρία Παπαδοπούλου, Βαλεντίνη Κούρτη, Κων/νος Παπαδάκης).

Η ομάδα του σχολείου μας «RoboSpecialists», που αποτελούνταν από τους μαθητές Βασίλη Κόκκινο, Ραφαήλ Δαλακούρα και Αλέξανδρο Πανταζίδη αναδείχθηκε 5η Πανελλαδικά, ανάμεσα στις 34 ομάδες των Λυκείων που συμμετείχαν στους τελικούς.

Ευχή μας είναι, η φετινή επιτυχία, να αποτελέσει κίνητρο και να είναι το έναυσμα για να ασχοληθούν ακόμα περισσότεροι μαθητές μας με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Είναι μια εμπειρία, που αποκομίζουν οι μαθητές πολλαπλά οφέλη, μαθαίνουν να συνεργάζονται ομαδικά, δημιουργικά, έχοντας κίνητρο και σκοπό την ανάπτυξη μιας ευφάνταστης κατασκευής.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά, τους μαθητές του σχολείου μας για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης για την έμπρακτη στήριξη του και τον πληροφορικό κ. Αθ. Μπαλαφούτη για τις ατέλειωτες ώρες που αφιέρωσε.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω ένα video με το robot μας σε δράση:

Δείτε επίσης παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το διαγωνισμό:

Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης