Διακρίσεις στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Επιμέλεια εκδήλωσης

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, διεξήχθη στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο ΑΞΙΟΝ, στη Ξάνθη, ο περιφερειακός μαθητικός Διαγωνισμός Ρομποτικής για την Ανατολ. Μακεδονία & Θράκη, υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και WRO Hellas.

Το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, συμμετείχε με τρεις (3) ομάδες : Τους RoboSpecialists (Βασίλης Κόκκινος, Ραφαήλ Δαλακούρας, Αλέξανδρος Πανταζίδης), τους Robob Marley (Κων/νος Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Βαθρακάς, Διονύσης Κάλφας) και τους RoboNauts (Μαρία Παπαδοπούλου, Βαλεντίνη Κούρτη, Κων/νος Παπαδάκης) υπό την καθοδήγηση του πληροφορικού του σχολείου μας κ. Αθ. Μπαλαφούτη. Συμμετείχαν επίσης σχολεία από τους νομούς Δράμας και Ξάνθης. Υπήρχαν πολλές αξιόλογες ομάδες και ήταν δύσκολος ο ανταγωνισμός.

Διαγωνισμός

Μετά το χαιρετισμό της συμβούλου Πληροφορικής κ. Θεοδώρας Ναλμπάντη ακολούθησε η ομιλία του ο κ. Θεόδωρος Σαρρής, Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές για την ενασχόλησή τους με την εκπαιδευτική ρομποτική, στη συνέχεια μας παρουσίασε τις δραστηριότητες της ερευνητικής του ομάδας στον τομέα της διαστημικής.

Στη συνέχεια οι ομάδες των μαθητών συναρμολόγησαν τους ρομποτικούς μηχανισμούς και ξεκίνησαν τις δοκιμές τους στην αγωνιστική πίστα

Οι μαθητές μας, έκαναν σκληρή προσπάθεια όλη τη χρονιά, κάτι που αποτυπώθηκε στο διαγωνισμό με τις κολακευτικές διακρίσεις που πέτυχαν. Ήταν καλά προετοιμασμένοι, τόσο σε επίπεδο λογισμικού-ανάπτυξης κώδικα, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι της συναρμολόγησης του πρωτότυπου μηχανισμού. Κέρδισαν τις τρεις (3) πρώτες θέσεις καθώς και τις εντυπώσεις. Έθεσαν τις βάσεις για μια αξιόλογη εμφάνιση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αθήνα.

Συμπαραστάτης και μέντορας τους, καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, ήταν ο κ. Αθ. Μπαλαφούτης, που ήταν στο πλάι τους να τους καθοδηγεί, ενθαρρύνει, εμπνέει, δίνοντας τους οδηγίες και συμβουλές, με την εμπειρία του.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά, την οργανωτική επιτροπή, το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο ΑΞΙΟΝ και τον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου κ. Ανέστη Μαυρίδη για τη φιλοξενία τους, τους μαθητές του σχολείου μας για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης για την έμπρακτη στήριξη του, τους συναδέλφους-εκπαιδευτικούς που παρευρεθήκαν και τον πληροφορικό κ. Αθ. Μπαλαφούτη για τις ατέλειωτες ώρες που αφιέρωσε.

Είναι μια εμπειρία, που αποκομίζουν οι μαθητές πολλαπλά οφέλη, μαθαίνουν να συνεργάζονται ομαδικά, δημιουργικά, έχοντας κίνητρο και σκοπό την ανάπτυξη μιας ευφάνταστης κατασκευής.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω ένα video με το robot μας σε δράση:

Δείτε επίσης παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης